+31 10 7420107 info@clubjoy.be

WAAROM PERSONAL TRAINERS OOK GROEPSLESSEN ZOUDEN MOETEN GEVEN

nov 19, 2015

In de fitnessbranche worden Personal Training en groepsfitness vaak gescheiden gehouden en gezien als een “andere tak van sport”. Het zijn duidelijk twee verschillende werelden die parallel aan elkaar lopen en veel te weinig met elkaar in aanraking komen. Beide kunnen echter heel belangrijk zijn voor fitnessclubleden bij het bereiken en behouden van hun fit- en gezondheidsdoelstellingen. Toch lijkt het erop dat de instructeurs uit deze “werelden” verschillende wegen bewandelen. Veel fitness instructeurs hebben zich gespecialiseerd in één van deze twee “werelden”. Er zijn instructeurs die zich bezig houden met Personal Training én er zijn instructeurs de voornamelijk groeplessen geven. Instructeurs die beide doen zijn in de minderheid. Sterker nog, Personal Trainers kijken vaak neer op groepfitness instructeurs en vertellen hun klanten dat groeps-fitness af te raden is omdat dit niet de gewenste resultaten oplevert.

Personal Trainers zouden geen bezwaar moeten hebben tegen het feit dat hun klanten regelmatig een groepsfitness-lesje meepikken. Nee in tegendeel, ze zouden zelfs moeten overwegen om naast hun Personal Training sessies ook groepsfitness lessen te doceren. Hier zijn zeven redenen waarom het interessant is voor een Personal Trainer om ook groepsfitness te (leren) geven:

1. Marketing mogelijkheden
Het geven van groepslessen is een manier om in contact te komen en een band op te bouwen met clubleden die geïnteresseerd zijn om meer uit hun lidmaatschap te halen. Leden die meedoen met je groepsfitnesslessen zullen sneller geneigd zijn aan je te denken als ze besluiten om ook te investeren in Personal Training sessies. Groepsfitness is een geweldige kans om aan een grote groep potentiële klanten te laten zien wat je kunt en dat je beschikt over de nodige kennis en vaardigheden.

2. Je eigen ruimte
Op het moment dat je een groepsles geeft heb je een hele groepsleszaal ter beschikking. Dit betekent dat je niet hoeft te vechten voor ruimte in de club tijdens drukke uren. Zou je op dinsdagavond niet liever een hele cyclezaal tot je beschikkling willen hebben om een grote groep enthousiaste deelnemers les te geven dan te proberen om door een drukke fitnessruimte te navigeren met een klant op sleeptouw? Het kan frustrerend zijn om op een druk tijdstip met een klant te trainen. Je kunt er bijvoorbeeld niet altijd op rekenen dat bepaalde apparatuur beschikbaar is wanneer jij het wilt gebruiken. Als je een groepsles geeft heb je zelf de controle over de materialen en de ruimte.

3. Carrière groei
Door het doceren van groepsfitnesslessen krijg je ervaring in het spreken voor groepen. Dit is zeer waardevol als je interesse hebt om presenter of master trainer te worden maar ook bij veel andere situaties komt deze ervaring goed van pas. Het helpt je om snel te denken en om te plannen wat je gaat zeggen. Bovendien leer je als je groepslessen geeft hoe je op de juiste wijze moet cueën zodat je deelnemers je volgen, dit is natuurlijk erg belangrijk als je een training geeft met meerdere deelnemers.

4. Een constant inkomen
Gedurende bepaalde periodes in het jaar is het mogelijk dat je Personal Training klanten minder van je services gebruik maken, bijvoorbeeld wanneer je klanten op vakantie zijn of als ze zich focussen op hun werk. Dan is het doceren van groepsfitnesslessen een geweldige manier om een constante inkomstenstroom te handhaven. Bovendien kun je extra inkomsten genereren door in te vallen wanneer andere instructeurs verhinderd zijn. Dit is meteen een mooie kans om kennis te maken met fitnessclubleden (potentiële klanten) die je anders niet zou leren kennen.

5. Blootstelling aan de volgende generatie klanten
Een deel van de groepsfitness deelnemers zijn jonge mensen die misschien nóg niet de inkomsten hebben om zich een Personal Trainer te kunnen veroorloven. Als groepsfitness instructeur heb je alvast de mogelijkheid om een band op te bouwen met deze mensen die aan het begin van hun carrière staan. Zodra deze mensen wel de beschikbare financiële middelen hebben om een Personal Trainer in te huren, sta jij bovenaan hun lijst.

6. De sociale aard van groepsfitness helpt om je “populariteit” te verhogen
Groepsfitness is zowel een sociale gebeurtenis als een fysieke activiteit. Een goede instructeur zorgt voor een leuke sfeer. ”Workout time” betekent niet alleen hard werken maar tegelijkertijd is het ook “fun” en de instructeur wordt gezien als degene die dit mogelijk maakt. In dit tijdperk van sociale media zullen je deelnemers reageren op jouw posts maar ze zullen bijvoorbeeld ook na de training selfies plaatsen op Facebook/Instagram en tweeten over hoe leuk (of zwaar) de training was. Dit helpt allemaal om jouw populariteit te verhogen.

7. Toegevoegde waarde voor bestaande klanten
Je Personal Training klanten kunnen ook meedoen met jouw groepslessen. Je kunt bijvoorbeeld je Cycle of Battle lessen aanbevelen aan je klanten om zo op een plezierige manier cardio trainingen te doen. Dit geeft je de kans om een toegevoegde waarde te bieden als Personal Trainer.

Het doceren van groepsfitnesslessen kan Personal Trainers helpen om op zakelijk en persoonlijk gebied te groeien. Als je het gevoel hebt dat je stilstaat in de wereld van 1-op-1 trainingen, is het de moeite waard om te overwegen om de reis naar de groepsfitness wereld te maken. Grote kans dat je alleen maar spijt hebt dat je het niet eerder gedaan hebt!

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!