+31 10 7420107 info@clubjoy.be

INSTRUCTEUR IN BEELD: SARAH PEETERS

jun 20, 2017

Je geeft al een hele tijd les. Wat doe je, naast lesgeven, in het dagelijks leven?
Ik ben administratief bediende bij Engie Suez, en dit voor 28 uur per week.  Een leuke veelzijdige job, die perfect combineerbaar is met mijn passie: het lesgeven.

Hoe is je passie voor lesgeven ontstaan. Hoe ben je er ingerold?
Al van jongs af aan, van mijn zesde tot mijn achttiende jaar, turnde ik 3 uur per week. Naast turnen volgde ik nog ballet en deed aan ijsschaatsen.  Omdat ik op mijn achttiende voelde dat mijn lichaam iets minder lenig werd, ben ik aan groepslessen gaan deelnemen.  Destijds was ik vooral in de les Tae Bo te vinden.  Toen ik de vraag kreeg om zelf lessen Tae Bo te geven, heb ik niet lang getwijfeld.  Mijn eerste les gaf ik op mijn eenentwintigste.  Toen ben ik ook turnlessen gaan geven aan vijftigplussers.  Een hele leuke ervaring, die werd stopgezet toen ik zwanger werd.  Nadien ben ik verhuisd en kwam ik in een leuke club in Asse terecht.  Hier werd me ook de vraag gesteld of ik wilde lesgeven.  Ik heb toen de ClubJoy Instructor opleidingen gevolgd.  Ik gaf ClubJoy Cycle en Battle.  Daarnaast gaf ik ook ClubJoy Vitaal.  Later kreeg ik de smaak te pakken van ClubJoy Yoga.

Wat vind je van de ClubJoy programma’s? 
ClubJoy programma’s zijn zo professioneel opgesteld dat het voor mij een ‘plug & play’ is.  Het bespaart me veel tijd omdat ik zelf niet hoef te zoeken naar muziek en bewegingen of oefeningen op de juiste muziek.  Telkens weer zijn de lessen verrassend en gevarieerd.  Iedere keer opnieuw kijken ikzelf en mijn deelnemers uit naar de nieuwe release, voor weer veel nieuwe fun.

Waar moet een goede les aan voldoen? 
Een goede les bestaat uit een goede opwarming.  Je volledige lichaam en spieren hebben die opwarming nodig om de rest van de les goed te kunnen uitvoeren.  De rest van de les moet gevarieerd en vooral ‘fun’ zijn.  Alle aspecten mogen aan bod komen: core, benen, armen, rug, billen.  Tegen het einde is een uitgebalanceerde stretching zalig en dan een rustige relaxatie.  Dat is voor mij de perfecte yoga-les.

Hoe zie je het lesgeven in de toekomst voor je? 
In de toekomst denk ik dat er meer mensen aan ClubJoy lessen gaan deelnemen.  Mensen hebben meer en meer nood aan ontspanning.  Ontspanning door beweging, doet wonderen voor je lichaam en geest.

Heb je een doel dat je graag wilt bereiken?
Ik start binnenkort mijn eigen zaak.  Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen de positiviteit van yoga en bewegen mee te geven.  Dat mensen minder naar de dokter, kinesist, of apotheek moeten lopen, en zelf hun lichaam onder controle kunnen houden door simpelweg 2 à 3 uur per week te bewegen.  Dat ze daarnaast zelf ook meer tot rust te komen in deze haastige maatschappij.

Tot slot, heb je nog een tip voor andere instructeurs?
Ga voor je doel!  Geef de lessen die je graag doet en je zult vanzelf je enthousiasme en positivisme aan mensen doorgeven.  Share the fun!

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!