+31 10 7420107 info@clubjoy.be

INSTRUCTEUR IN BEELD: DAISY MERHOTTEIN

jul 27, 2017

Wat doe je, naast lesgeven, in het dagelijks leven?

Naast het lesgeven werk ik fulltime als Account Executive (internal sales) bij een bedrijf dat computerlicenties verkoopt. Totaal tegenstrijdig aan het lesgeven zit ik dus de hele dag aan een bureau achter de computer.

Hoe is je passie voor lesgeven ontstaan. Hoe ben je er ingerold?

Ik ben er eerder toevallig ingerold. Nadat ik drie jaar niet had kunnen sporten door medische redenen, was ik me gaan inschrijven bij een fitness. Hier combineerde ik personal training met aparte trainingen en groepslessen; waaronder Zumba. Enkele maanden nadat ik begonnen was, stopte de vaste lesgeefster er mee en er werd dus gezocht naar iemand om de lessen over te nemen. In het begin werden er grapjes gemaakt dat ik de lessen zou kunnen overnemen; ze waren ervan overtuigd dat ik dit geweldig zou doen en vonden me een grote inspiratiebron met ondertussen -10kg op de teller. Na enkele twijfels en overwegingen (kon ik dit wel? Stonden de mensen echt wel te wachten op een mollige instructeur? …) besloot ik me in het avontuur te storten en het erop te wagen. De échte liefde voor het lesgeven is moeten groeien (perfectionisme kan je beter thuislaten), maar nu zou ik het voor geen geld van de wereld meer kunnen missen. Ik ben ervan overtuigd dat er mensen van de les wegblijven omdat ik molliger ben, maar aan de andere kant heb ik ook veel deelnemers die juist om die reden komen en daardoor de kracht vinden om te blijven komen.

Wat vind je van de ClubJoy programma’s?

Ik vind de ClubJoy programma’s leuk. Er worden voor de verschillende oefeningen steeds opties aangeboden, wat voor mij heel handig is aangezien ik een gevarieerd publiek heb. De vaste structuur is ook heel fijn voor de deelnemers, op termijn weten ze al wat er gaat komen en wat ze mogen verwachten. Doordat de release 3 maanden aanhoudt, kennen de deelnemers uiteindelijk de choreo’s waardoor ze nog harder genieten van de les.

Waar moet een goede les aan voldoen?

Voor mij is het een goede les geweest wanneer ik merk dat de leden ervan genoten hebben en (op hun eigen niveau) een goede workout hebben gehad. Bij een goede les tasten de deelnemers hun grenzen af om deze te verleggen, maar accepteren ze een slechtere dag en blijven ze net dat leveltje lager wanneer nodig.

Hoe zie je het lesgeven in de toekomst voor je? Heb je een doel dat je graag wilt bereiken?

In de toekomst wil ik niet alleen uitbreiden in het aantal uur dat ik les geef, maar wil ik me ook verder gaan verdiepen in andere ClubJoy programma’s en eventueel freestyle lessen. Ik wil verschillende opleidingen blijven volgen om mezelf te verbeteren en daarnaast probeer ik ook lessen te volgen bij andere instructeurs om bij hen inspiratie te halen. En wie weet word ik ooit goed genoeg om eens te presenteren op een kwartaaldag?

Daarnaast bekijk ik momenteel ook de mogelijkheden om eventueel op termijn parttime te gaan werken en nog meer met sportactiviteiten bezig te zijn omdat ik hier enorm veel voldoening uit haal. Maar dat project staat echt nog in zijn kinderschoenen.

Tot slot, heb je nog een tip voor andere instructeurs?

Geniet en wees jezelf; de deelnemers merken het verschil snel op! Werk ook aan het groepsgevoel; het is vaak al moeilijk om aan de lessen te starten dus zorg dat nieuwe mensen zich welkom voelen in de groep.

Accepteer ook dat bij een nieuwe release de eerste lessen aftasten zijn: de cues moet je net iets vroeger geven, je moet het soms ook iets anders benoemen,…

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!