+31 10 7420107 info@clubjoy.be

EEN INTERVIEW MET: HENRI JANSSEN!

nov 24, 2017

We nemen jou even mee terug naar een memorabel moment tijdens de Solid Sound Convention in maart van dit jaar. Iedereen heeft zojuist zijn materialen verzameld voor de start van het tweede uur ClubJoy Power. En dan gebeurt er iets. Ivar Roos neemt het woord en het voltallige ClubJoy team komt het podium op gelopen! Ivar spreekt waardig over zijn collega, Henri Janssen, die naast hem staat en verrast lijkt te zijn over alles wat er rondom hem gebeurt. De woorden die vervolgens door de speakers komen zorgen voor een adembenemende stilte in de zaal. Henri Jansen zal straks zijn laatste masterclass ClubJoy Power geven op het grote podium van de Solid Sound Convention. ClubJoy directeur, Marc Neijland, stapt op het podium en neemt het woord. Op waardige en humoristische wijze neemt ClubJoy afscheid van een icoon met een prachtige fysiek, maar boven alles van een pracht mens!

Henri, tijdens de Solid Sound Convention nam je afscheid van het grote publiek als mastertrainer van ClubJoy. Je bent maar liefst twaalf jaar actief geweest voor ClubJoy, maar je zit nog veel langer in het fitness vak. Hoe is het voor jou ooit allemaal begonnen?

Henri: “Dat klopt. Als 15-jarige jongen begon ik met krachtsport. Ik studeerde aan de MTS en zocht in die tijd een uitlaatklep. Die vond ik in de bodybuilding. Dat dit helemaal mijn ding bleek te zijn, werd ook opgemerkt door de sportschooleigenaar. Hij bood mij een bijbaan aan als fitness coach. In een later stadium ben ik diverse opleidingen gaan volgen bij EFAA, in die tijd bestond AALO nog niet eens. Ik behaalde in die tijd onder andere mijn Fitnesstrainer A en B diploma, maar óók Aerobics Trainer A.”

Echt waar? De meesten hebben jou veel Biceps Curls zien maken, maar een Grapevine naar rechts is voor jou ook een koud kunstje?

Henri lacht: “Ja dat klopt, ik ben eigenlijk ook gewoon een allround fitness instructeur. Veel mensen weten dat niet en verwachten dit ook niet.”

Je werd aangenomen bij een sportschool, maar dit was destijds een hobby voor jou. Je werkte ook als elektricien. Hoe is dat proces verder verlopen?

Henri: “In die periode ben ik onder meer gaan deelnemen aan bodybuildingswedstrijden. Dan heb ik het over de natural bodybuilding. Ik trainde destijds zes keer per week, puur krachtsport en op zondag ging ik nog een flink rondje hardlopen.Het was echt een levensstijl geworden. Toen ik achttien was won ik mijn eerste wedstrijd in een line-up van zeventien jonge jongens. Dat was een mooi moment in mijn leven. Toen ik 27 was bereikte ik mijn plafond als natural bodybuilder. Dat was voor mij een mooi moment om te stoppen met de wedstrijden.”

Henri vervolgt: “Naast mijn werk en studie als elektricien deed ik ook jongerenwerk. Dit was vrijwilligerswerk voor een gemeentelijke stichting, die zich ontfermde over probleemjongeren. Dan heb ik het over jongeren met ernstige problemen. Ik mocht deze jongeren begeleiden. Door middel van sport, maar ook door middel van mentale coaching hielp ik ze om op het rechte pad te blijven. Ik had nog een andere hobby in die tijd: auto restauratie. Ik weet nog dat ik mijn eigen auto een keer heb ingezet als sleutelobject. Samen met die jonge lui heb ik zitten sleutelen aan mijn eigen auto. Wat maakte mij dat nou uit, als we maar plezier hadden samen! Dat was erg dankbaar werk.”

Je hebt een eigen sportschool gehad. Ben je zo in aanraking gekomen met ClubJoy?

Henri: “Dat klopt. Ik heb een eigen sportschool gehad in België van 1996 tot 2005. Daar deed ik eigenlijk alles, van het geven van fitnesstrainingen tot het volledige management, maar ik gaf zeker ook groepslessen. Wekelijks gaf ik alleen al 22 uur groepslessen. ClubJoy bestond destijds nog niet, dus ik gaf onder andere BodyPump en BodyBalance (ja echt waar, haha) van Les Mills. Als eigenaar van een sportschool kwam ik in contact met een mastertrainer Cycle van AALO België. Hij kwam lesgeven bij mij en zo ben ik uiteindelijk ook in contact gekomen met Marc Neijland, die natuurlijk ook bekend was in de Indoor Cycling wereld. Bij de oprichting van ClubJoy bezocht Marc mijn sportschool. Zo werd ik bekend met de programma’s van ClubJoy. Wat ook wel leuk is om te vermelden, is dat Juliet Blom – eigenaresse van ClubJoy België – destijds lid was van mijn sportschool. Hoe bijzonder is het dat je uiteindelijk dan weer gaat samenwerken binnen ClubJoy!

In 2005 ben ik gestopt met mijn eigen sportschool. Ik ging werken bij Fitfactory in Eersel, waar ik nu nog steeds actief ben o.a. als personal trainer. Ik werd in die tijd ook gevraagd om auditie te doen voor ClubJoy Power. Dat deed ik en zo werd ik vrijwel meteen opgenomen in het ClubJoy trainersteam. Ongelooflijk dat dit alweer twaalf jaar geleden is!”

Henri: “ClubJoy is een bijzondere en mooie organisatie. Via deze weg wil ik daarom nogmaals mijn dank uitspreken richting Marc Neijland én Juliet Blom (ClubJoy België), voor alle kansen die zij mij geboden hebben, maar ook voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld. Het zijn twee prachtmensen!

In de branche waarin wij actief zijn, staat commercie vrijwel altijd op nummer één. Het is een snelle en dynamische markt, waarin alle spelers mee moeten bewegen om bestaansrecht te hebben. ClubJoy doet dit ook, maar het is een organisatie die de mens voorop stelt. Dat maakt ClubJoy zo bijzonder. Het was daarom ook zeker niet gemakkelijk om mijn afscheid aan te kondigen bij ClubJoy.

De mooiste momenten? Het lesgeven tijdens conventies was altijd heel mooi. De energie die je terugkrijgt uit zo’n zaal is soms bijna magisch. Zoiets kun je vooraf ook niet instuderen. Dat gebeurt alleen als je verbinding kunt maken met het publiek. Die connectie, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Als we het over mooie momenten hebben, dan kunnen de buitenlandse reizen met het gehele ClubJoy team zeker niet ontbreken. Ook dat draait weer om een stukje connectie maken, alleen dan met jouw eigen collega’s. Hoe cliché het ook klinkt, mijn herinneringen aan ClubJoy voelen echt als een warme deken.”

Mooie woorden Henri! Dat is ook hoe wij terugkijken op onze samenwerking met jou. Natuurlijk was (én is) jouw fysiek onberispelijk, maar nog mooier is de man achter dat krachtige fysiek. Een hartelijk en toegankelijk persoon, die in alle jaren van succes gewoon lekker normaal gebleven is. Wat spook je nu allemaal uit?

Met een markante glimlach op zijn gezicht vertelt Henri: “Dankjewel voor dit mooie compliment. Wat ik nu allemaal uitspook? Voor diegene die dacht dat ik met vervroegd pensioen ben gegaan, dan had je het  goed mis. Ik ben al enkele jaren actief als personal trainer. Ik heb een eigen onderneming, genaamd Henri Janssen Personal Training. Op mijn website tref je meer informatie aan over al mijn activiteiten (http://www.henrijanssen.nl). Dat zijn er best veel namelijk. Personal training dekt de lading van mijn activiteiten echter niet echt. Ik ben eerder een personal coach, waarbij ik mij ook steeds meer richt op het mentale vlak. Mijn ervaring is dat je vaak alleen in die combinatie (beweging, voeding en mentaal) blijvend succes kan boeken.

Om die combinatie te kunnen maken, moet je wel verdomd goed weten waarmee je bezig bent. Mentaal gezien kun je iemand namelijk maken of breken. Daarvan ben ik mij erg bewust. Daarom heb ik een Post Hbo-opleiding gevolgd tot (H)NLP-Coach. Binnen die opleiding heb ik veel verschillende maar vooral ook krachtige methodieken geleerd, waarmee je op zeer doeltreffende wijze een persoon kan helpen. Deze opleiding heeft mij echt sterker gemaakt als coach, maar zeker ook als persoon.”

Hoe pas je jouw opleidingen toe in jouw praktijk als personal trainer?

Henri: “In principe gebruik ik het dagelijks. Momenteel is mijn jongste cliënt zestien jaar jong. Een vechtsporter die een gezonde een goede basis wil leggen voor zijn lichaam. Mijn oudste cliënt is 71 jaar oud. Een persoon die nog steeds een internationale functie bekleedt en graag vitaal wil blijven. Twee totaal verschillende personen, die ook een totaal andere aanpak verdienen. Dat maatwerk kan ik leveren, dankzij de diverse opleidingen die ik heb gevolgd. Daarnaast word ik inmiddels al ingehuurd door VMBO-scholen en grote multinational bedrijven, om leerlingen en medewerkers te begeleiden op sportief en mentaal vlak. Met dit soort werk maak je iedere dag wel weer het verschil in iemands leven. Dat geeft ontzettend veel voldoening.”

Hoe mooi is het dat je eigenlijk steeds weer terugkomt op het belang van verbinding maken met personen? Het mentaal begeleiden van probleemjongeren, de connectie met het grote publiek tijdens een conventie, maar ook tijdens de talloze opleidingen die je voor ClubJoy en AALO hebt verzorgd. Dat je jezelf nu (H)NLP Coach mag noemen is waarschijnlijk een bekroning op jouw werk.

Henri: “Dat zie je wel goed ja. Het coachen en begeleiden van personen is altijd een rode draad geweest in mijn leven. Je kan mensen alleen helpen als je connectie maakt. Dat is best lastig, want over het algemeen hebben we allemaal de neiging om mentale pijn te negeren en er niet over te praten. Het gevolg daarvan is dat mensen fysieke klachten gaan ontwikkelen, overgewicht creëren en een ongezonde levensstijl erop na gaan houden. De opleiding tot (H)NLP Coach heeft mij heel veel gebracht en het stelt mij in staat om heel snel tot de kern van iemands probleem te komen en daarmee ook direct een doorbraak te realiseren. Het is gewoon ontzettend mooi en vooral ook dankbaar werk om iedere keer getuige te mogen zijn van iemands persoonlijke transformatie”.

Dankjewel Henri voor dit openhartige interview! Iets zegt mij dat wij nog veel van jou gaan zien en horen. In ieder geval wensen wij jou heel veel succes met de verdere stappen in jouw carrière.

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!