+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Club In Beeld: Inter Fitness te Buggenhout

mrt 27, 2014

clubinbeeld_inter_fitness2[1]

In onze eerste editie van “Club in Beeld” vestigen wij de aandacht op Inter Fitness Center in Buggenhout. Eigenaresse Ingrid Praet vertelde ons het verhaal achter haar club en de manier waarop zij bewegen en gezondheid in de omgeving willen stimuleren.

Goede begeleiding en sociale benadering

Ingrid beschrijft haar sportschool als een kleine zaak met een heel gedifferentieerd publiek. Vanaf vrij jonge leeftijd kunnen inwoners van Buggenhout en omgeving onder goede begeleiding starten met Milon, fitness en groepslessen. Begeleiding, maar vooral ook de sociale benadering van haar leden, dat is waar Inter Fitness Center sterk in is. Alle medewerkers zijn flexibel inzetbaar, van baliewerkzaamheden, tot fitnessbegeleiding en groepslessen. Hierdoor kennen de medewerkers van het centrum vrijwel alle leden bij naam en weten zij met welke doelen klanten komen sporten. Bij de vraag waar de naam Inter Fitness Center vandaan komt, valt Ingrid even stil. Tsja, de naam bestond al in juli 1983, toen het centrum is opgericht door de vorige eigenaar. Bij overname heeft Ingrid met haar team gebrainstormd over een nieuwe naam, maar zij kwamen tot de conclusie dat Inter Fitness Center eigenlijk een tijdloze naam is en bovendien een gevestigde naam, die bekend is in de omgeving.

Groepsfitness

Inter Fitness Center is nu een jaar of 4 aangesloten bij ClubJoy. In eerste instantie een keuze gemaakt uit financiële overwegingen in de vergelijking met onder andere Les Mills. Nu zij al een aantal jaren met de programma’s Power, Cycle, Step en sinds kort Yoga werken, kijken zij terug op een fijne samenwerking. Instructeurs zijn blij met de lessen, de opbouw hiervan en de muziekkeuze, maar vooral de open houding vanuit ClubJoy bij feedback op de programma’s. Welk programma het populairst is bij de leden hangt af van de periode. In de wintermaanden is cycle het drukst bezochte programma. Veel mensen komen dan van buiten naar binnen om hun fietstraining ook in de koude maanden voort te zetten. In de zomerperiode zijn het vooral Step en Power, waar de interesse van mensen naar uitgaat. Met de Yoga is Inter Fitness Center pas half januari gestart vanuit het motto “een gezonde geest in een gezond lichaam”. Gekeken naar de bezetting lijkt ook dit programma de goede kant op te gaan.

Hoe fit is…

Op dit moment is Inter Fitness Center actief bezig met de actie “Hoe fit is Buggenhout”. Een actie gericht op het stimuleren van mensen in de omgeving om te gaan sporten en deel te nemen aan de weg naar een gezonde levensstijl. Met de volgende actie willen zij zich richten op de bestaande leden en het stimuleren van de groepslessen en de Slim Belly®

Tip

Als tip zou Ingrid collega-ondernemers aanraden om vooral de teamgeest te voeden en daarmee een enthousiast en flexibel team te creëren. Een goed team motiveert elkaar, maar vooral ook de klanten. Alles staat of valt met een goed team!

Krachttraining

Op de vraag of Ingrid zelf nog graag iets kwijt wilt, antwoordt ze vrij snel. “Ik vind het zo jammer dat dames geen krachttraining willen doen”. Dames denken hierbij gelijk aan massa, en “breed worden”. Maar dames, krachttraining is een ontzettend belangrijk en zwaar onderschat onderdeel van de training. In navolging van Ingrid zeggen wij: aan de slag ermee!

clubinbeeld_inter_fitness[1]

SHARE THE FUN!

Mindy Thoolen

 

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!