+31 10 7420107 info@clubjoy.be

CLUB IN BEELD: BODY FIT POPERINGE

okt 31, 2019

Mensen inspireren en motiveren om op een verantwoorde en ontspannen manier te bewegen is de missie van Body Fit. Body Fit is gevestigd in het West Vlaamse Poperinge en is een familiaal bewegings- en gezondheidscentrum waar men terecht kan voor fitness onder begeleiding en groepslessen vol fun, kinesitherapie en danslessen. Wij wilden graag wat meer weten over deze club en interviewden Birgit Devos, fitness coach, personal trainer, groupfitnessinstructor en daarnaast draagt zij, samen met haar familie, zorg voor het reilen en zeilen van Body Fit.

Kun je vertellen wat voor sportclub Body Fit is en wat je aanbiedt aan je leden?

Body Fit is een multidisciplinair centrum, bestaande uit Kine – Dans – Beweging. De kinepraktijk bestaat uit vier kinesisten waarbij oefentherapie centraal staat en zo nauw samenwerkt met de fitness. Met de dansschool bieden we danslessen vanaf de leeftijd van vier jaar tot volwassenen, zowel recreatief, competitief en verschillende dansstijlen.
Bewegen kan men individueel in de fitness doen, waar begeleiding centraal staat, alsook personal training. Daarnaast kan men samen in groep sporten tijdens onze verschillende groepslessen. Het is een leuke variatie van fun en kwaliteit. We bieden een uitgebreid groepslessenrooster aan.

Hoe is het allemaal begonnen en hoe ben je zelf in de fitnessbranche terecht gekomen?

Body Fit bestaat al ruim 30 jaar en is gestart bij mijn ouders: Luc en Nadine, die hier nog steeds werkzaam zijn. Eerst werd er gestart met een klein oefenzaaltje bij de kinepraktijk en doorheen de jaren is dit telkens uitgebreid. Zo hebben we twee jaar geleden nog een nieuwe groepslessenzaal in gebruik genomen. Mijn zus, Ilse, is na haar opleiding Kinesitherapie mee gestart in de zaak en staat vooral in voor de dansschool en de kinepraktijk. Na mijn studies van Master lichamelijke opvoeding ben ik ook onmiddellijk mee gestart in de zaak. Ik sta vooral in voor de fitness, groepslessen en personal training. Daarnaast hebben we een enthousiast team van lesgevers en fitnessbegeleiders.

Wat is onderscheidend aan Body Fit?

De familiale sfeer, het uitgebreide aanbod en de wisselwerking tussen de verschillende aspecten (kine, beweging, …)

Bij Body Fit wordt ook een uitgebreid programma aan groepslessen aangeboden. Welke groepslessen staan er zoal op het rooster en welk programma is het populairst?

De oude gekende: spinning, zumba, BBB, Battle.
Een nieuwe groepsles: Bungee Fitness
Small group training: SYNRGY360 bootcamp

De populairste les is er moeilijk uit te pikken. Zumba doet het nog altijd heel goed, maar spinning, battle, SYNRGY360 bootcamp, … zijn ook zeer aantrekkelijk.

Waarom heb je voor ClubJoy gekozen?

De lessen zitten goed in elkaar. De muziek is motiverend met een mix van gekende en minder gekende, maar goede songs!
Het vlotte contact met ClubJoy. De communicatie vind ik heel goed, als je met vragen zit staan ze altijd paraat. De events zijn telkens goed georganiseerd (vb. de Solid Sound Convention,…).

Staan er bij Body Fit speciale events of acties op de planning de komende maanden?

Tijdens de maand oktober hebben we een fitheidskalender. Heel de maand hebben we verschillende activiteiten (voordrachten, doe-workshops) met verschillende onderwerpen (hartslagmeting, afslanken, gezonde rug, lopen en techniek, …) en verschillende externe partners waar we mee samenwerken.

Als we versneld vooruit spoelen, waar staan jij en Body Fit een jaar van nu?

Een energiek centrum dat niet stilstaat en waar mensen graag komen sporten.

Wat is jouw ondernemerstip voor collega sportclubs?

Focus op je eigen sterktes en ga daarmee aan de slag!

 

https://www.bodyfit.be/

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!