+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Club in beeld: ANYTIME FITNESS KALMTHOUT

aug 4, 2016

In augustus opent Anytime Fitness Kalmthout de deuren. Het is een drukke tijd voor zaakvoerder/eigenaar Wesley Kuypers net voor de opening van zijn gloednieuwe sportclub. Toch wilde Wesley even tijd vrijmaken voor ons interview.

Wat heeft je doen besluiten om een nieuwe sportclub te starten?

Wesley: “Het hebben van een eigen club was reeds diverse jaren een grote stille droom. Fitness en krachtsport in het algemeen, is sedert quasi 20 jaar mijn grootste passie, uitlaatklep en medicijn. Sporten is mijn leven. Mijn motto is ‘een dag niet gesport, is een dag niet geleefd.’ Je begrijpt dus hoe belangrijk deze activiteit is in mijn leven. Ik noem het vaak m’n gezonde verslaving, daar ik niet zonder kan.

Inmiddels ben ik professioneel 6 jaar actief in de afslankingsbranche, maar ik zag het grootster en graag meer direct gelinkt aan fitness. Daarom behaalde ik het diploma Personal Trainer en begon gaandeweg, met vallen en opstaan, aan het opstarten van een eigen club, m’n grote droom!”

Wat voor een sportclub is Anytime Fitness Kalmthout en wat bied je aan je leden?

Wesley: “Anytime Fitness is inmiddels wereldwijd een gekende keten, in Nederland is het stilaan een begrip en door velen gekend. In België staat Anytime Fitness nog in de kinderschoenen, maar er is progressie. Anytime Fitness Kalmthout is de vierde club in België, de eerste in provincie Antwerpen en er volgen wellicht nog meerdere clubs in de zeer nabije toekomst.”

Wesley vervolgt: “Anytime Fitness Kalmthout is toegankelijk voor iedereen die een gezondere levensstijl, meer beweging, een betere conditie en/of een beter figuur wil. Dit voor zowel doorgewinterde sporters, als voor ex-sporters die hun activiteit heropnemen als starters zonder enige ervaring.

We hebben een professioneel team in huis dat zorgt voor een adequate begeleiding. Een team dat zelf sport uitademt en zeer gepassioneerd bezig is met sport.”

Wat is onderscheidend aan Anytime Fitness Kalmthout?

Wesley: “De zeer uitgebreide aanwezige accommodatie en het feit dat we gezien de structuur van het pand, met zones en etages hebben kunnen werken, wat aangenamer sporten is dan in één ruimte. Het pand heeft een zeer mooie architectuur, het is door iedereen gekend in de omgeving daar er een hele historiek aan vast hangt.
Bovendien is vooral het pittige karakter van het team een sterk voordeel. We zijn allen zeer passioneel bezig met sport en gezondheid. Voor ieder van ons geldt de opmerking dat we van onze hobby, ons beroep hebben kunnen maken. Het is voor ons geen werk, maar het beoefenen van onze hobby.”

Waarom heb je voor ClubJoy gekozen?

Wesley: “ClubJoy biedt professionele programma’s die voldoen aan de laatste technieken en behoeften van onze sporters. Ze bieden een hoge techniciteit, ondersteuning/begeleiding en opleidingen op maat.

ClubJoy hanteert een open communicatie politiek, wat makkelijker werkt en waardoor misverstanden makkelijk vermeden worden. ClubJoy doet dit alles ook aan zeer realistische prijzen en voorwaarden. Samenwerking met ClubJoy is een zeer goede keuze geweest.”

Staan er speciale events of acties op de planning de komende maanden?

Wesley: “De eerste maanden zal het vooral inwerken zijn, leden werven en zo snel mogelijk zorgen voor wat stabiliteit. Daarnaast volgen we de klassieke Anytime Fitness acties om mensen tot meer bewegen te brengen.

Wat virtuele lessen betreft, wens ik zo snel mogelijk in kaart te brengen welke 3 programma’s het meest in trek zijn bij de leden. Op basis daarvan ga ik zorgen voor een live instructeur die op vaste tijdstippen de club bezoekt en lessen geeft.

Ik ben ook van plan om maandelijks een jonge DJ, op bijvoorbeeld vrijdagavond, uit te nodigen om in de club een set te draaien en te zorgen voor wat meer sfeer. Iets waar ik hoop de gezelligheid in de club mee te verbeteren.”

Als we versneld vooruitspoelen, waar staan jij en Anytime Fitness Kalmthout een jaar van nu?

Wesley: “Als ondernemer had ik uiteraard graag een succesvolle club, daar ik meerdere clubs wens op te starten. Als coach/sporter, had ik graag veel tevreden leden die een gezondere levensstijl hanteren, de weg naar sport hebben gevonden en al hun doelstellingen waar hebben gemaakt. Een professionele gezellige sportclub!”

Wat is jouw ondernemerstip voor collega sportclubs?

Wesley: “Wees oprecht en eerlijk naar de leden. Je moet oprecht betrokken zijn bij hun verhalen en hun doelstellingen. Betrek de leden zoveel mogelijk bij de club. De ClubVerbeterBijdrage is een mooie insteker. Samen met de leden bouwen we een spaarpot op. Met dit spaarpotje wordt ten gepaste tijde iets nieuws aangekocht ter verbetering van de club. Let op, geen bestaande toestellen vervangen, wel nieuwigheden die je als fitnessuitbater zelf nooit onmiddellijk zal kopen.”

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!