+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Yoga is niet zweverig maar hip, hot & happening!

dec 10, 2014

De laatste jaren groeit de overtuiging onder het grote publiek dat yoga niet alleen voor super lenige zweverige types is maar voor iedereen. Jong, oud, dik, dun, man, vrouw etc., yoga is juist een sport die iedereen kan doen. Yoga is uit het zweverige hoekje gekropen en momenteel super hip, hot & happening. Dat is niet zo verwonderlijk als je de 1001 voordelen van het beoefenen van yoga onder de loep neemt. Diverse onderzoeken tonen aan dat yoga o.a. rugklachten kan verminderen en goed is voor de algehele gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Nog niet overtuigd?
Hieronder sommen we 10 voordelen van yoga op die de kwaliteit van je leven zullen verhogen:

 

 1. Stressvermindering
  Yoga vermindert de uitwerking van stress op je lichaam. Je hartslag en bloeddruk dalen en je ademhaling wordt rustiger. Hierdoor wordt je stress response systeem versterkt waardoor je niet alleen met een relaxt gevoel de les verlaat, maar ook beter tegen toekomstige stress kunt.
 2. Pijnverlichting
  Nog een voordeel van het beoefenen van yoga is dat het pijn kan verzachten. Studies hebben aangetoond dat het uitoefenen van yoga asanas (houdingen) en meditatie, of een combinatie van beide, de pijn verlicht van zowel kankerpatiënten, MS-patiënten, personen met immuniteitsziektes en een hoge bloeddruk, als van mensen met rug-en nekklachten en andere kwalen. Volgens sommige yogi helpt yoga zelfs bij het verwerken van emotionele pijn.
 3. Verbeterde ademhaling
  Yoga leert mensen trager en dieper adem te halen. Dit leidt tot een betere longfunctie en het lichaam wordt erdoor aangespoord om te Zodoende verhoogt de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen.
 4. Lenigheid
  Naast het verlichten van pijn, verbetert yoga ook de lenigheid en beweeglijkheid van het lichaam. Tijdens hun eerste les yoga kunnen velen hun tenen nog niet aanraken met gestrekte armen. Na een tijdje zullen de ligamenten, pezen en spieren verlengen, waardoor het lichaam meer verschillende poses kan aannemen.
 5. Versterkte kracht
  Bij yoga asanas (houdingen) wordt elke spier in het lichaam gebruikt, waardoor lichamelijke kracht toeneemt van top tot teen. Daarnaast versoepelt yoga de stramme spieren in het lichaam.
 6. Gewichtsverlies
  Yoga (zelfs de minder intense variaties) helpt het lichaamsgewicht op peil te houden. Dankzij calorieverbranding en stressvermindering, spoort yoga ook aan tot gezonder eten en leidt het tot een gevoel van lichamelijk welzijn en zelfvertrouwen.
 7. Verbeterde bloedcirculatie
  Yoga verbetert de werking van de bloedsomloop. Als gevolg van de verschillende asanas kan zuurstofrijk bloed de cellen van het lichaam beter bereiken.
 8. Betere lichaamshouding
  Een goede houding zorgt er niet alleen voor dat eventuele rug-, nek- en schouderklachten verminderen, een mooie rechte houding doet ook veel voor je uitstraling.
 9. Concentratie en geheugen
  Yoga bevordert je concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en geheugen. Er zijn onderzoeken die aantonen dat yoga je niet alleen helpt om scherp en geconcentreerd te blijven, maar ook dementie en andere leeftijd gerelateerde cognitieve beperkingen tegengaat.
 10. Innerlijke rust
  Yoga helpt je te concentreren op het heden en creëert een goede balans tussen lichaam een geest. De essentie van yoga is dat je je lichaam leert accepteren, langzaam je grenzen probeert te verleggen en te leven in het nu. Als je dit meeneemt als je van je yogamat stapt, helpt dit om de kwaliteit van je leven te verbeteren.
THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!