+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Voordelen van groepsfitness!

jun 17, 2014

Joggen voordat de zon opgaat

Wakker worden om te joggen voordat de zon opgaat. Jezelf op de racefiets hijsen na een lange dag “at the office”. Er als een berg tegen op zien met alleen spierpijn om je gezelschap te houden. Proberen om fit te worden kan eenzaam zijn, vooral als je net begint. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. “Working out” in een groep werkt enorm motiverend. Dat is wat experts zeggen. Als gevraagd wordt aan fitness pro’s wat voor een methode zij zouden aanbevelen wanneer begonnen wordt met een nieuwe fitness routine, antwoordt meer dan de helft dat dit groepsfitness workouts zijn. Vooral onder beginners is dit een zeer populaire vorm van fitness.

Groepsfitness heeft veel voordelen die gemist worden als ervoor gekozen wordt om alleen te trainen. Voordelen hebben betrekking op het sociale aspect, een plezierige en leuke sfeer, een speciaal ontwikkelde veilige en effectieve workout, een vast groepslesrooster, de regelmaat van deelname, een workout waarvoor geen speciale kennis of ervaring nodig is etc.

Interesse en motivatie

Een veel gegeven reden waarom mensen stoppen met sporten is dat ze het saai vinden. De grote verscheidenheid aan groepslessen houdt de deelnemers geïnteresseerd en gemotiveerd. Dit geldt ook voor de variëteit in muziek, de deelname van andere mensen en de lesgeefstijlen van verschillende instructeurs. Voor velen vliegt de tijd voorbij gedurende een groepsles van een uur wanneer er muziek uit de speakers komt en er nieuwe oefeningen worden aangeleerd. Mensen blijven ook geïnteresseerd vanwege het sociale aspect van groepslessen. Er ontstaat een vriendschappelijke sfeer tussen de deelnemers onderling en tussen de deelnemers en de instructeur.

Niet moeilijk, gewoon doen en plezier hebben

De meeste mensen weten dat sport en beweging goed voor hen is maar ze weten niet hoe ze de eerste stap moeten zetten. Ze worden gebombardeerd door boodschappen via de media maar hebben geen idee hoe ze moeten starten. Dit kan overweldigend zijn, speciaal wanneer ze een druk leven hebben. Groepsfitness biedt workouts voor alle soorten niveaus, van beginners tot gevorderden. Deelnemers hoeven zelf geen kennis te hebben over het opstellen van een veilige en effectieve workout, ze hoeven niet te weten hoe bepaalde fitnessapparaten werken, het wordt allemaal voor ze gedaan. Ze hoeven alleen maar op te komen dagen met een positieve instelling, een goed humeur en de aanwijzingen van de instructeur te volgen. Belangrijk is dat ze de workout als plezierig ervaren.

Uitgebalanceerde lesonderdelen en intensiteit

Groepsfitness workouts worden ontwikkeld met een bepaald doel zoals het verstevigen van bepaalde spiergroepen, het verbeteren van de conditie of bijvoorbeeld het vergroten lenigheid . Een goede gestructureerde workout heeft een bepaalde opbouw. Als mensen zelf aan de slag gaan, worden belangrijke onderdelen vaak overgeslagen omdat ze er niet zo veel kennis over hebben of omdat het niet hun favoriete oefeningen zijn. Daarnaast bestaat een professionele groepsles niet alleen uit uitgebalanceerde lesonderdelen, ook de intensiteit is speciaal afgestemd. Bovendien kan de instructeur, naast het geven van de workout, een rol spelen bij het aanmoedigen van deelnemers om meer en andere soorten gezonde gewoontes in hun levensstijl op te nemen.

Korte workouts

Veel mensen stoppen met sporten vanwege een gebrek aan tijd. Deelname aan groepsfitness kan dit obstakel overwinnen. Er worden groepslessen aangeboden die maar 30-45 minuten duren en toch een volledige workout zijn. Doordat er een groepslesrooster is kunnen deelnemers een vast tijdstip in hun agenda inplannen waarop ze gaan sporten net zoals ze dit doen bij andere dagelijkse activiteiten en zakelijke afspraken.

Groot aanbod van verschillende groepslessen

Groepslessen zijn aantrekkelijk voor veel mensen vanwege de variëteit. Vroeger waren groepslessen voornamelijk aerobic en dans workouts met een choreografie op muziek. Deze bestaan nog steeds maar daarnaast zijn er ook heel veel andere vormen van groepsfitness ontstaan. Sommige worden zelfs buiten gedaan zoals yoga op het strand en bootcamps in het park. Ongeacht waar iemands interesse of passie ligt, het belangrijkste is dat men voldoende beweging krijgt en zich lekker in zijn vel voelt. Groepsfitness biedt mensen de mogelijkheid om te werken aan hun fitheid en figuur terwijl ze plezier hebben.

SHARE THE FUN!

Juliet Blom

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!