+31 10 7420107 info@clubjoy.be

ONLINE-FITNESS-AANBIEDERS, DE NIEUWSTE CONCURRENTIE VOOR FITNESSCLUBS

jun 27, 2019

De fitnessbranche dient vandaag de dag in te spelen op de vraag van de consument naar het beschikbaar zijn van de mogelijkheid om een work-out te doen op elk gewenst moment. Dit gaat vaak nog een stapje verder, men wil niet alleen een work-out doen ‘wanneer’ het uitkomt maar ook ‘waar’ het uitkomt. Er zijn nieuwe technologieën en fitness-apps die hier handig op inspelen om zo aan de behoeften van de consument te voldoen. Deze technologieën geven vaak een soort disintermediatie, waarbij tussenschakels zoals fitnessclubs worden uitgesloten en de sporter rechtstreeks een product of dienst van de leverancier afneemt om thuis te gaan sporten; daardoor is het niet meer nodig om lid te worden van een fitnessclub. Te denken valt aan fitnessapparatuur voor thuisgebruik met bijbehorende online trainingsvideo’s, streaming plus community en diverse fitness-apps. Onafhankelijke online-fitness-aanbieders zijn de nieuwste concurrentie van fitnessclubs.

Om het hoofd te bieden aan de concurrentie is voor clubs het aanbieden van online-fitness als extra service aan hun leden, een waardevolle marketing- en retentietool. Zo kan men zelfs buiten de muren van de club, de leden van dienst zijn en de leden betrokken houden bij de fitnessclub. Het voegt waarde toe aan het lidmaatschap. Bovendien onderhoudt de fitnessclub extra contact met zijn leden naast de contactmomenten van een à twee uurtjes per week (die een gemiddeld lid in de fitnessclub doorbrengt).

Vaak denken fitnessclubeigenaren en -managers echter dat het aanbieden van online fitness niet binnen handbereik ligt voor hun stand-alone club en dat dit iets is wat alleen realiseerbaar is voor grotere fitnessclubketens. Maar met FitSnacks.TV is het ook voor een ‘gewone’ fitnessclub mogelijk om online fitness aan te bieden aan hun leden. FitSnacks.TV is een online video platform waarop veel verschillende korte work-outvideo’s, voedings- en lifestyletips in snackformaat worden aangeboden. FitSnacks.TV biedt aan fitnessclubs de mogelijkheid om zich aan te sluiten en businesspartner te worden. Leden die bij een aangesloten fitnessclub sporten, kunnen onbeperkt gebruik maken van een groot scala aan work-outvarianten. De video’s kunnen 24/7 on demand bekeken worden via de speciale app op smartphone en tablet of middels PC, laptop, smart TV en gewone TV middels Chromecast.

Naast partners als NL Actief en bijvoorbeeld Kenniscentrum Sport, is ClubJoy ook contentpartner van FitSnacks.TV. Een grote verscheidenheid aan korte work-outs powered by ClubJoy is beschikbaar op FitSnacks.TV

 

WWW.FITSNACKS.TV INFO@FITSNACKS.TV
THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!