+31 10 7420107 info@clubjoy.be

NA DE FEESTDAGEN OP ZOEK NAAR EEN GOED EN SNEL DIEET? GA LIEVER SPORTEN!

dec 18, 2015

Na de feestdagen is de verleiding groot om ‘even snel’ een crash-dieet te volgen om de overtollige kilo’s er ‘even snel’ weer af te krijgen. In plaats daarvan kun je beter vaker gaan sporten en begeleiding zoeken van een goede personal coach.

Er zijn veel crashdiëten die snelle resultaten beloven en dat vaak ook geven. Tenminste, in eerste instantie. Calorie beperkende diëten, eiwitrijke diëten, koolhydraatarme diëten, maar ook een aantal methoden met accupunctuur, liposuctie en uiteraard plastische chirurgie geven snel zichtbare resultaten. Vaak zijn het diëten in combinatie met dieetproducten, of methoden, waar de industrie goed aan verdient. Het probleem is echter dat je als consument niet leert de oorzaken van je overgewicht aan te pakken en dat er dus in de basis niks wordt opgelost. Volgend jaar zit je weer met hetzelfde probleem.

Er zijn nóg twee belangrijke redenen waarom je beter geen crashdiëten kunt volgen. Ten eerste: ze zijn ongezond, vooral vanwege de veelal eenzijdige samenstelling van de voeding. Ten tweede: ze verstoren de stofwisseling en die schade kan blijvend zijn. Als dus de vraag is: ‘Wat is een goed dieet?’, dan is het enige eerlijke antwoord : ‘Dat is er niet.’

De andere oplossing is natuurlijk: ‘gezonder eten en meer bewegen’. Maar zo’n advies is te algemeen. Je kunt advies krijgen tot je een ons weegt, maar als je niets mee doet of je krijgt verkeerd advies, dan schiet je er weinig mee op.  En eerlijk is eerlijk: veel mensen eten gezond en sporten ook en tóch hebben ze overgewicht. Je kunt daarom het beste contact opnemen met een goede personal coach, die verstand heeft van beweging én van voeding. Voor beide geldt: het moet voor jou persoonlijk op maat worden aangeboden.Als je wilt afvallen zijn niet alleen de kilo’s van belang, maar ook je huidigevetpercentage en je spiermassa, je leeftijd, geslacht en dagelijkse activiteitenniveau. De voeding moet daarop qua samenstelling nauwkeurig worden afgestemd wil je snel goede resultaten zien. Daarnaast zal je baat hebben bij een professioneel en eveneens persoonlijk samengesteld trainingsschema.

Kortom: hou jezelf niet voor de gek. Ben je ‘klaar’ met het zoveelste dieet? Nee? Kies gerust opnieuw voor dat nieuwe ‘enige echte wonderdieet dat deze keer echt werkt’. Na verloop van tijd kun je jezelf opnieuw dezelfde vraag stellen: Ben ik klaar met diëten? Zo ja, kies dan voor een slimmere aanpak, op basis van een gezonde leefstijl met gezonde voeding en meer sport die bij jou passen.

Realiseer je dat veel mensen te dik zijn omdat ze een lijnverleden hebben en juist veel te weinig eten. Je lichaam protesteert daartegen in de vorm van vetopslag zodra er iets eetbaars binnenkomt. Je kunt dit doorbreken door doelgericht te sporten en vooral door meer spiermassa te kweken, want spieren zijn interne fatburners. Zorg er ook voor dat je calorie-inname nooit ónder de noodzakelijke hoeveelheid van je persoonlijk basaal metabolisme uitkomt. Vraag een personal coach om begeleiding. Het is de moeite waard.

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!