+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Maak kennis met…ELISABETH DE KINDER

nov 20, 2014

Graag stellen we Elisabeth De Kinder aan je voor.
Elisabeth is al heel veel jaren ClubJoy Master Trainer voor het programma Battle.

Wat is je beroep of bijberoep?

Advocaat

Bij welke sportclub werk je?

Waer Waters in Groot-Bijgaarden.

Wat zijn je hobby’s?

Outdoor Cycling, zowel “Start to Bike” geven als uitdagingen zoals de Marmotte/La Sufrida. Ik houd enorm van muziek, meer specifiek rock en guitaren, zowel punk, classic rock als hard rock. Zelf heb ik synthesizer gespeeld in mijn jeugd, thans geniet ik er van om iets te gaan eten en een concertje mee te pikken in de Ancien Belgique. Mijn meeste ‘ik’ reis, was 10 dagen Iron Maiden achterna. Op 10 dagen had ik ze samen met mijn hartsvriendin Saar gezien in Frankrijk, Milaan, Barcelona en Amsterdam.

Omschrijf jezelf met 3 woorden:

Onzeker (steeds het gevoel om zichzelf te moeten bewijzen).
Onrustig creatief (steeds het hoofd vol van dingen die ik wil doen/organiseren).
Perfectionist (steeds het gevoel dat het niet goed genoeg was, het beter kan).

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?

Mijn vader vond dat ik veel te verlegen was en schreef mij in bij de lokale Aikido club. 8 jaar later, eens zwarte gordel, diende je veel de ‘nieuwelingen’ te trainen en genoot je minder zelf training. Ik was dan ook op zoek naar een cardio work-out, iets waar ik mijn energie in kwijt kon. Net toen ontstond de rage van Tae Bo. Zo’n 4tal x per week stond ik trouw in de les. Ik werd aangesproken of ik zelf lesgever was, aangezien mijn techniek zo vlot ging. Op dat ogenblik was ik net afgestudeerd. Ik had zoveel mogelijk mijn studies zelf betaald en als stagiaire verdiende je de eerste drie jaar van je stage slechts een minimum. Van daaruit groeide het idee om zelf Tae Bo lessen te geven. Ik informeerde toen bij Nancy De Marie, mijn lesgeefster Tae Bo toen, naar een opleiding, ze gaf mij een flyer van AALO. Immers bestond er toen geen opleiding Tae Bo in België, maar werd AALO in België opgestart. Ik volgde dan ook de allround opleiding. Tijdens de Bodyshape opleiding ( de laatste in rij)  werd ik aangesproken door Peter Couvent van het Fithuis in Lennik. Er was juist een goede lesgeefster, Jannik, gestopt die toch wel 70% van de groepslessen gaf.

Met weinig ervaring in groepslessen zelf ben ik toen gestart met het geven van Bodyshape, Tae Bo, step en aerobics. Even later heb ik ook een cycling opleiding gevolgd en ook dit met veel plezier beginnen te geven.

Hoe ben je met ClubJoy in aanraking gekomen?

Na een aantal jaar cycling te hebben gegeven was ik op zoek naar nieuwe inspiratie. Toen had men ook AALO Cycling opgenomen in het AALO gamma. Dit werd gegeven in Leuven door Johan van der Put. Kort nadien volgde ik ook de Master Cycling met Marc Neijland.

Johan bracht ClubJoy naar België en sprak me toen aan of ik geen interesse had in het geven van ClubJoy Battle. Hoewel ik een freestyle lesgeefster was, kon ik vanwege mijn passie voor gevechtsport dit aanbod niet weigeren. Het was aanpassen in het begin. Werken met een vaste choreo op een muzieknummer en toch wel een iets andere techniek, maar het ClubJoy Battle programma boeide echt. De trouwe Tae Bo lesvolgers hadden het in begin ook wat moeilijk, maar mits wat doorbijten en volhouden bleken ze ClubJoy Battle al snel leuker te vinden.

Welke groeplessen geef je nog meer?

Ik heb zo wat alles gegeven. Volgde ook veel opleidingen, zelfs Zumba… maar thans geef ik nog step, cycling, power en Fatburner.

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?

Moeilijke vraag… Ik ben altijd heel gelukkig als de zaal gezellig vol staat… Ik werk wel uren aan het maken van nieuwe muziekmixen, elke week 5 nieuwe muziekmixen… Is het de muziek? De energie misschien? Ik haal immers enorm veel energie uit het lesgeven en vooral ook veel moed en kracht om te vechten tegen het gebrek aan zelfvertrouwen. Ik vermoed dat ik dat op één of andere manier ook uitstraal en hun hiermee motiveer?

Waarom vind jij dat mensen juist aan ClubJoy Battle moeten deelnemen?

ClubJoy Battle is niet de eenvoudigste les om zo even voor de eerste keer te gaan volgen… Het vraagt enig geduld en volhouding, maar eens de bewegingen je stilaan eigen worden, je kan genieten van de energie en de kracht die de muziek uitstraalt, geeft ClubJoy Battle je een zeer voldaan gevoel.

Wat is het meest grappige dat je ooit hebt meegemaakt in je les (leuke anekdote)?

Dat was tijdens mijn master examen cycling in Nederland. Ik had een 10tal lesvolgers meegenomen. Ze hadden Belgische (voetbal) attributen bij en waren overenthousiast. Eén van mijn trouwe fans en tevens één van mijn beste vrienden, Mario, is een topsporter. Hij is motorcrosser geweest en fietst uiterst sterk op de baan. Zijn energie en tempo liggen zo hoog… Op een gegeven ogenblik, hij zat voor mij in de les, was het enthousiasme, maar vooral zijn tempo zo hoog dat zo goed als de hele cyclingfiets uit elkaar vloog… Het knalde letterlijk en er vlogen stukken de lucht in…

Wat is mooiste lesgeefervaring?

Mensen konden mij al een aantal keer verrassen en enorm raken door stilletjes te vertellen dat ‘mijn sterkte’ hen zoveel moed gaf… plots word je dan geconfronteerd met je kleine zelf die op het podium het tegendeel wil bewijzen… Michèle is een dame die al een aantal jaar trouw naar mijn cyclingles komt. Ze heeft borstkanker overwonnen, is beginnen fietsen en geniet momenteel enorm van cyclingtours en ritten met haar echtgenoot. Haar dochter zou trouwen, op 10.10.2014, mijn verjaardag… ze vroeg om even langs te komen… Ik wilde dit wel graag doen, ook al hoopte mijn partner die dag iets anders te doen… Toen ik aankwam bleken de eerste tranen van die dag bij Michèle op te wellen… ‘mijn coach’, riep ze… Ze haalde blijkbaar (zoveel) kracht uit mijn lessen… Ik was overdonderd…

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?

Krachtig en stoer?

Welke spiergroep/Battle track train je het liefst?

Nummer 4, de belevingstrack… Sfeervolle muziek – meest gevechtsport gericht.

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?

Contact met individu. Ik bouw snel een hoge muur op en lijk soms erg onbereikbaar.

Wat voor een tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?

Geniet van elke glimlach in de zaal…

Wat wil je in de toekomst nog graag doen of bereiken?

Misschien een eigen zaak? Opleidingen geven en blijven organiseren…

Elisabeth-De-Kinder  Elisabeth-De-Kinder

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!