+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Maak kennis met…WENDY DE ZUTTER

nov 27, 2014

Graag stellen we Wendy De Zutter  aan je voor.
Wendy is ClubJoy Master Trainer voor de  programma’s Fiesta, Dance en Step.

Wat is je beroep / bijberoep:

Leerkracht van het tweede leerjaar en groepsles docent.

Bij welke sportclub werk je?

Sportoase Leuven

Wat zijn je hobby’s?

Sporten! 🙂  Heerlijk om zelf ook even te ontspannen!

Ik ben ook heel graag met muziek bezig. Nieuwe muziek ontdekken, opzoeken, …

Tomorrowland, Werchter, Pukkelpop … zijn dan ook de ideale plekjes waar je me wel kan tegenkomen.

Als kind ben ik in het derde leerjaar gestart met muziekschool. Dan heb ik 10 jaar dwarsfluit gespeeld. Er zijn nog een aantal muziekinstrumenten die ik onder de knie wil krijgen, zoals: piano, saxofoon en gitaar.

Eens lekker gaan uiteten, gezellig samen zijn met vrienden, een filmpje meepikkken, leuke uitstapjes doen met mijn gezin, … dit kan je geen echte hobby’s noemen, maar zijn wel dingen die ik ook wel eens graag doe.

Omschrijf jezelf met 3 woorden:

Enthousiast, gepassioneerd , energiek.

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?

Ik heb altijd veel gesport in een fitnesscentrum bij ons in de buurt. Na mijn opleiding tot leerkracht vond ik niet meteen werk. Ik volgde op dat moment allerlei groepslessen bij Marleen. Marleen was een energieke, enthousiaste en geweldige docent. Wat zij deed, wilde ik ook. Ik wilde meer dan alleen maar les volgen. Zij heeft me overtuigd om een basisopleiding aerobic en step te volgen. Hier heb ik nog geen minuut spijt van gehad. Ik heb ondertussen al heel wat opleidingen gevolgd: opleiding aerobic en step, AALO cycle docent, AALO Bodyshape, ClubJoy Dance, ClubJoy Fiesta, opleiding bij BICF, … en er staan er nog heel wat op mijn verlanglijstje.

Hoe ben je met ClubJoy in aanraking gekomen?

Een vriendin vroeg me om eens mee te komen naar een conventie in Leuven en ik was meteen verkocht. Een hele dag sporten, nieuwe ideeën opdoen, leren van geweldige presenters, nieuwe mensen ontmoeten, …  Iedere keer weer een geweldige dag!

Door al die conventies en opleidingen binnen ClubJoy heb ik heel wat interessante mensen leren kennen. Geweldige mensen (te veel om op te noemen) waarmee ik binnen (en buiten) ClubJoy graag samenwerk.

Welke groeplessen geef je nog meer?

Ik heb al allerlei lessen gegeven: Cycle, BBB, XCo, Bokwa, ….

Op dit moment doceer ik enkel nog Clubjoy Fiesta, ClubJoy Step en Cycle.

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?

Op een verantwoorde manier trainen, werken aan je lichaam en daarbij nog eens veel plezier kunnen beleven. Dat vind ik belangrijk!

De mensen zoveel mogelijk informeren, hen vertellen wat ze van mij mogen verwachten, maar ook wat ik van hen verwacht. Ik wil zoveel mogelijk uit hen halen. Hun grens opzoeken en er dan net een beetje over gaan. Geweldig toch!  🙂

Waarom vind jij dat mensen juist aan ClubJoy Fiesta moeten deelnemen?

Het woordje ‘fun’ staat centraal. Lekker dansen, genieten van toffe muziek, heerlijk bewegen en toch werken aan je lichaam.

Sommigen denken dat ClubJoy Fiesta een beetje huppelen is op muziek, maar niks is minder waar. Ook wij hebben nummers waarbij bepaalde lichaamsdelen extra getraind worden. Ook bij ons vind je heerlijke squats en lunges terug, armbewegingen, wordt er gewerkt aan je conditie, …

Wat is het meest grappige dat je ooit hebt meegemaakt in je les?

Het begin van een nieuwe cirkel. Altijd spannend! 😉 Het was een nummertje met vijf rondes. Er gebeurde zoveel in het nummer dat ik steeds vergat welke ronde we al aan het dansen waren. Op het moment dat ik dacht dat het de laatste keer was en ik helemaal in mijn “eindpose” stond, ging de muziek gewoon verder. Een ronde te weinig geteld bleek achteraf  🙂

Wat is mooiste lesgeefervaring?

Ongetwijfeld de eerste keer op het podium tijdens de eXperience Convention. Ik heb héél hard naar dat moment toegewerkt en vond het geweldig!! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?

Een mooie balans tussen grappig, gedurfd en uitdagend, maar toch ook een tikkeltje serieus. Ik wil dat mensen op het einde met een goed gevoel naar buiten gaan. Zodra mensen me zeggen: “wat?! Is het alweer het laatste nummertje?” ben ik tevreden.

Welke dansstijl/Fiesta track doe je het liefst?

Dit vind ik een moeilijke. Er zijn heel wat nummers die ik ontzettend tof vind om te doen en altijd is er wel eentje mijn lievelingstrack. Dat varieert al eens. In iedere track zitten wel moves die het net dat beetje uitdagend maken.

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?

Alles kan altijd beter. Ik ben niet vlug tevreden over mezelf en wil altijd beter presteren. Misschien is dat wel mijn werkpunt. Af en toe even kijken naar hetgeen ik wel al goed doe  🙂

Wat voor een tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?

Bereid je lessen goed voor! Zorg ervoor dat je er staat. Jij bent het voorbeeld!

Blijf jezelf ook steeds ontwikkelen. Volg opleidingen, ga naar conventies, vraag raad/hulp aan collega’s,  …

Wat wil je in de toekomst nog graag doen of bereiken?

Ik werk nu voltijds in het onderwijs, maar zou graag wat meer tijd willen steken in het lesgeven in fitnesscentra. Ook wil ik na enige tijd graag de draad terug oppikken in de cycle wereld.

Wendy De Zutter

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!