+31 10 7420107 info@clubjoy.be

MAAK KENNIS MET ONZE BRAND AMBASSADORS: ANDRES VAN DEN HAM

aug 29, 2019

Een groep enthousiaste brand ambassadors zet sinds kort het merk ClubJoy en ook FitSnacks.TV extra kracht bij. Wij stellen de ambassadors graag aan jullie voor. Deze keer een interview met Andres van den Ham, teamleider en groepsfitnessinstructeur bij Optisport Health Club Soest. Andres is een sportfanaat in hart en nieren.

Wil je iets over jezelf vertellen Andres?
Ik ben 34 jaar en geboren in Bogota, Colombia. Sinds ik kan lopen ben ik al bezig met sport. Vanaf mijn vijfde jaar voetbal ik en toen ik zes jaar was, ben ik begonnen met tennis. Aan voetbal doe ik nog steeds en af en toe squash ik. Hockey speel ik in de zomermaanden. Daarnaast mag wintersport niet ontbreken, ik houd van snowboarden en skiën. Watersport is ook een favoriet en met mijn PADI certificaat mag ik open water dives doen.

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?
Op mijn zestiende ben ik naar het CIOS gegaan met als doel voetbaltrainer te worden, maar de weg naar de profs was lang en op school kreeg ik interesse in de fitnessbranche. Daarom koos ik in het tweede jaar voor fitness en aerobics samen met sportmassage en SBU (Sport Beroeps Uniform). SBU leek mij ook heel tof vanwege het kunnen verzorgen van trainingen in het leger. Maar uiteindelijk is fitness toch mijn ding geworden. Ik heb alle haalbare papieren gehaald, van Fitness trainer A t/m Personal Training en Health Coach.

Waar komt je passie voor lesgeven vandaan?
Bij de voetbalclub gaf ik al trainingen aan de jeugd terwijl ik zelf nog bij de junioren zat en dit lag mij wel. Op het CIOS leerde ik alle basis skills en bij mijn eerste stageplek kreeg ik les van Maaike Parrel in Reeuwijk bij Va Bene. Daar is alles gestart met Aerobic lessen en lessen zoals BodyPump en BodyBalance. Ik vond het een kick dat de deelnemers die naar me luisterden, resultaten behaalden. Zelfs al was de les soms erg heftig, ze bleven terug komen. Hier komt mijn passie voor lesgeven nog steeds uit voort. Ik probeer de deelnemers grenzen te laten verleggen zonder het te forceren en daarnaast de ‘funfactor’ er in te houden.

Wat voor een lessen geef je en waar geef je deze?
Ik geef alle lessen bij Optisport Health Club Soest. Daar werk ik als teamleider en ik vind dat je een goed voorbeeld moet zijn als teamleider, vandaar dat ik bijna alle lessen kan geven behalve zumba (dat is niet echt mijn ding). Vast op het rooster staan ClubJoy Core, Yoga, Fit&shape en Power plus FiftyFit en BRN. Daarnaast kan ik ook Cycle, Pilates, Insane (HIIT), Bootcamp en Aqualessen geven.

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met ClubJoy?
Toen ik in Soest kwam werken, werd er al gewerkt met ClubJoy, dat was in 2009. Ik gaf toen zelf nog geen lessen. In 2012 ben ik gestart met Les Mills en in 2015 kwam ik voor het eerst echt in aanraking met ClubJoy.

Wat vind je van de ClubJoy programma’s?
Ik vind de programma’s erg fijn en makkelijk te vertalen naar de deelnemers. De muziek is herkenbaar, dat vind ik vooral de kracht van ClubJoy. De oefeningen zijn ook goed uit te voeren door de deelnemers. Bovendien is er altijd ruimte voor opties wat betreft zwaardere en lichtere oefeningen.

Waarom spreekt FitSnacks.TV je aan?
FitSnacks.TV is gewoon superhandig als je even niet naar de club kan vanwege werk, kinderen of vakantie. De korte work-outs zijn ideaal om in shape te blijven, zodat je niet achter komt te liggen als je weer in de healthclub staat.

Je bent door ClubJoy gevraagd om ambassadeur te worden. Was je daar meteen enthousiast over en waarom heb je toegezegd om dit te gaan doen?
Ik was direct enthousiast over Fitsnacks.TV. Tijdens het 15-jarige feest van ClubJoy werd dit aan alle clubhouders getoond en ik kon alleen maar denken: “Dat moeten we bij ons ook doen”. Door Marjan werd ik gevraagd of ik iets voor ClubJoy wilde betekenen en ik heb hier direct ja op gezegd. Het product maakt steeds ontwikkelingen door en het groeit. Het is supergaaf om te zien dat er via FitSnacks.TV zoveel work-outs en lifestyletips beschikbaar zijn die iedereen kunnen helpen naar een fitter leven.

Volg je wel eens groepslessen bij collega-instructeurs, zo ja bij wie en waarom doe je dit?
Zoals al eerder vermeld, geef ik zelf heel veel lessen en heb daardoor niet altijd tijd om mee te doen, maar kijken doe ik zeker met regelmaat (5 -10 min). Op de kwartaaldagen en conventions wil ik altijd aanwezig zijn en doe ik zeker mee met alle lessen die ik standaard geef op onze healthclub. Als ik een keer vrij ben, dan doe ik ook graag mee met de lessen van mijn vriendin. Zij is freelancer en werkt op meerdere locaties en zo zie ik meteen wat onze con-collega’s doen.

Doe je naast groepsfitness ook nog andere sporten? Hoe blijf je fit?
Ik voetbal in het tweede van VVZ 49 in Soest op zaterdag (in de eerste klasse) en train hiervoor een keer per week op donderdagavond. Squashen probeer ik elke maandagavond te doen. En wanneer het zomerstop is, probeer ik zo vaak mogelijk mee te doen bij MHC Soest met trimhockey op donderdagavond.

Verder probeer ik zo goed/gezond mogelijk te eten, maar er zijn zeker cheatdagen. In het weekend wil ik wel kunnen genieten van een pannenkoekje, een pizza of hamburger.

Waarvan word jij superenthousiast?
Als Ajax kampioen is geworden, word ik wel heel erg enthousiast en ook als een Nederlands team medailles/bekers haalt in elke willekeurige sport. Ik kan naar elke sport kijken.

Wat kan je kwaad maken?
Onrecht in de wereld, de puinzooi die wij allemaal achter ons laten liggen. Helaas kan ik dit zelf niet veranderen, maar ik draag graag een steentje bij aan een beter milieu.

Wanneer ben je voor het laatst uit je dak gegaan?
Afgelopen weken zijn er veel festivals geweest, maar de leukste dit seizoen waren Ultra Sonic en Latin Village.

Heb je nog een bepaald doel dat je graag wilt bereiken of iets dat je per se in je leven gedaan wilt hebben?
Het doel van mij en mijn vriendin is om samen zo veel mogelijk te genieten van elkaar en alles om ons heen en niet te wachten tot ons pensioen. We maken elk jaar verre reizen naar bijvoorbeeld Indonesië, Mexico, Sri Lanka en Madagaskar. Voor volgend jaar staat Nieuw Zeeland op de planning. We kunnen niet wachten om met onze camper door het land te cruisen. Ik wil in ieder geval een keer op Antarctica zijn geweest, dat wordt even sparen maar dat is wel wat ik graag zou willen doen.

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!