fbpx

Graag stellen we Margot Abbes  aan je voor.
Margot is ClubJoy Master Trainer en choreograaf voor het  programma Yoga.

Wat is je beroep / bijberoep?
HR Adviseur en bezig met het opstarten van mijn eigen praktijk in Orthomoleculaire voedingstherapie

Bij welke sportclub werk je?
Indoor Action te Arnhem

Wat zijn je hobby’s?
Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Sporten is mijn hobby. Los daarvan kan ik heerlijk genieten van vrienden en vriendinnen om heen met een lekker drankje en hapje erbij. Vakantie gaan is een andere hobby maar helaas laat tijd en geld het niet toe dat iedere week uit te voeren.

Omschrijf jezelf met 3 woorden:
Open, eerlijk en positief

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?
Nadat ik gestopt ben met turnen ben ik naar een sportschool gegaan om toch in beweging te blijven.

Hoe ben je met ClubJoy in aanraking gekomen?
Één van de presnters/trainers van het power team vroeg of ik als side kick mee wilde doen tijdens de solid sound convention en zo is van het een het ander gekomen.

Welke groeplessen geef je nog meer?
ClubJoy power en step, pilates en (freestyle) yoga lessen.

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?
Dat verschilt heel erg per persoon. Over het algemeen zorg ik ervoor dat de mensen gezien worden in de les, ook al staan ze achter in de zaal. Ik maak tijd voor een praatje of loop tijdens de les even langs. Aandacht is misschien wel het key woord. Los daarvan probeer ik er iedere les weer een feestje van te maken en ondanks de gestandaardiseerde les toch iedere les weer een beetje anders maken.

Waarom vind jij dat mensen juist aan ClubJoy Yoga moeten deelnemen?
Het is een heerlijke combinatie van tai chi, (power) yoga en pilates oefeningen in combinatie met lekkere muziek is het voor iedereen fijn om te doen. Als aanvulling op lessen die men al doet of alleen deze les. Gevorderde en beginners iedereen kan deelnemen in de les. En het geeft een mooie combinatie van inspanning en ontspanning, tussen lichaam en geest.

Wat is mooiste lesgeefervaring?
Dat zijn er vele. Ik kan erg genieten van de groepen waar ik les aan geef en iedere keer is dat weer een feestje en ga ik met energie naar huis. De bedankjes aan het einde van je les, de glimlach van de mensen op het gezicht, de resultaten die ze maken.

Tijdens mijn yoga opleiding en het geven van mijn examen les, kwam alles bij elkaar. De mensen in de groep, de sfeer, de les. Met tranen in mijn ogen heb ik toen de les afgesloten en soms als er dagen zijn dat het even minder gaat. Pak ik thuis mijn matje en doe de les voor mezelf.

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?
Ik ben iemand die van hard werken houdt, maar met gezelligheid en respect voor jezelf en elkaar. Op één of andere manier ervaren ze vaak dat de les bij mij zwaarder is, maar ze blijven terugkomen 😉

Welke oefening / Yoga track doe je het liefst?
Lastige vraag maar als ik moet kiezen; De zonnegroet vind ik heerlijk om te doen, maar ook de heupen en de stretches.

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?
Als instructeur blijf je jezelf ontwikkelen. Ik heb mijn opleiding in het Engels gedaan en dan heb je soms hele mooie uitspraken die helaas in het Nederlands minder mooi klinken. Ik ben altijd op zoek naar een mooie, maar niet te zweverige manier, om ques te geven.

Wat voor een tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?
Geniet van je les, iedere les. Blijf positief kritisch op jezelf en andere inspireren.

Wat wil je in de toekomst nog graag bereiken?
Mijn eigen praktijk verder uitbouwen met daarbij een yoga ruimte!

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!