+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Maak kennis met….LEEN SCHOENMAKERS

nov 27, 2014

Graag stellen we Leen Schoenmakers  aan je voor.
Leen is ClubJoy Master Trainer voor de  programma’s Dance en Fiesta.

Wat is je beroep / bijberoep?

In bijberoep lesgeefster fitnessgroepslessen zowel ClubJoy (Power, Dance, Yoga) als freestyle (BBB, step, etc….). Ook geef ik dansles aan kinderen en jongeren in 2 dansscholen: ballet en moderne dans. Toekomstmuziek? Mijn eigen gezond en vegetarisch lunchzaakje J

Bij welke sportclub werk je?

Momenteel geen vaste club meer, op dit moment veel freelance in Basic-Fits en Sportoase.

Wat zijn je hobby’s?

Ik houd van buiten zijn, van te lang binnen te zitten word ik duf. Ik luister graag naar muziek (meestal is dit ook wel ter voorbereiding van lessen J) Ik geniet van actieve bezigheden zoals wandelen, joggen (rennen), sporadisch een keer gaan muurklimmen (dit zou ik graag wat vaker willen doen), en natuurlijk DANSEN, DANSEN, DANSEN!! Op (semi)professioneel niveau doe ik samen met mijn lieve danspartner wedstrijden latijns-amerikaanse dans. We zijn vice-belgisch kampioen 2013 en 2014. Volgend jaar gaan we voor de titel J. Echter mijn klassieke roots zullen nooit verloren gaan. Ik geniet heel erg van ballet, jazz en modern. Heerlijk! Ik vind het ook leuk om na een drukke dag (dus elke dag J) in de zetel te kunnen ploffen en een leuke serie of quiz te kunnen kijken. Ik houd ook heel erg van eten, zowel het opeten alsook het klaarmaken. Vooral gezonde, vernieuwende en “vreemde” (Afrikaans, Aziatisch, Libanees,…) voeding spreekt me aan. Voor de rest zou ik graag nog veel willen reizen en andere culturen ontdekken.

Omschrijf jezelf met 3 woorden:

Opgewekt, last-minute, druk.

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?

Van kinds af aan ben ik altijd al met mijn ouders mee gegaan naar de sportclub en met mijn moeder deed ik dan mee aan de groepslessen. Dus ik ben al vrij vroeg in contact gekomen met de fitnesswereld en dan in het bijzonder met aerobic lessen. Dansen doe ik sinds mijn 6de jaar en de combinatie van passie voor dansen en passie voor sport heeft er toe geleid dat ik opleidingen ben gaan volgen (AALO) en dat ik ben gaan werken in de fitnessbranche.

Hoe ben je met ClubJoy in aanraking gekomen?

Het is mijn vriend Jeroen die mij in 2010 een duwtje in de rug gaf om een opleiding te volgen. Zo is de bal beginnen rollen. Jeroen was gedurende 2011-2012 mastertrainer/presenter voor ClubJoy Cycle. Dat sprak mij ook erg aan. De fitness waar ik werkte maakte gebruik van de ClubJoy programma’s, en ik doceerde toen Fiesta, Power en Yoga. Ik heb toen beslist om een DVD in te zenden en die viel blijkbaar in goede aarde J. Door het goede examen van de opleiding (AALO) had ik ook een wild card gekregen voor de AALO Rookie. Helaas was ik niet bij de top 3 maar het was een leerrijke ervaring!

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?

Ik denk dat het belangrijk is om mensen gemotiveerd te houden. Ik probeer mij altijd in de plaats van de klant te stellen. Wat vind ik belangrijk om naar een les te (blijven) komen? Voor de eerste lessen is het vooral belangrijk dat je zelf enthousiast bent en dat er een goede sfeer is (pep) en dat de mensen achteraf toch het sportgevoel gehad hebben. Maar natuurlijk geef je iedere week les en dan wordt het ook belangrijk om voldoende VARIATIE te voorzien. Je kunt niet iedere les krak hetzelfde doen, want geef toe, dat vind je op de duur ook saai worden. Variatie kan op breed niveau: dan denk ik aan muziek, choreografie, duo werk, groepswerk,… Variatie kan echter ook in kleine dingen zitten: Wat zeg ik? Waar plaats ik mij op het podium? Ga eens tussen de mensen staan. Maak je iedere les hetzelfde grapje? Zet die pitch een keer op en speel met de muziek. Dit zijn kleine veranderingen die eigenlijk niet veel energie vragen en die zorgen dat de les toch weer net iets anders was als de vorige keer.

Houd jezelf ook up to date. Alles verandert zo snel dus blijf op de hoogte van de nieuwe trends qua trainingsleer en groepslessen. Gebruik het internet: It’s there so use it. Let wel op je bron…

Waarom vind jij dat mensen juist aan ClubJoy Dance moeten deelnemen?

Het is een goed opgebouwde les met veel variatie in zowel muziek als dansstijl: van oldies tot top 50 hits en van jazz dance tot hip hop. Het is een les met een hoog fun gehalte en zonder dat je het weet verbrand je zo die calorieën!

Wat is het meest grappige dat je ooit hebt meegemaakt in je les?

Iemand die begon te snurken tijdens het relaxatie moment (ClubJoy Yoga). Die was duidelijk heel ontspannen J

Wat is mooiste lesgeefervaring?

Moeilijke vraag. Iedere les waarbij je lachende gezichten ziet is een mooie ervaring. Maar hoe meer blije gezichten, hoe fijner J De kwartaaldagen zijn altijd top lesgeefervaringen!

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?

Ik ben altijd happy J Tijdens mijn lessen hecht ik heel veel belang aan techniek (zowel die van mezelf maar vooral die van de mensen) en ik ben niet bang om mensen te corrigeren. Ik vind het leuk om letterlijk tussen de mensen te zijn, dus ik wissel vaak van plek: podium, zaal, vanachter, opzij,…

Als logisch gevolg vind ik interactie ook belangrijk. Ik vraag regelmatig hoe het gaat en een grapje hier en daar breekt het ijs (zeker in België ;-)).

Welke dansstijl/Dance track doe je het liefst?

Wegue Wegue van Buraka Som Sistema op één van de oudere DVD’s blijft toch wel een toppertje! Muziek kan zo veel doen J

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?

Spontanere PEP.

Wat voor een tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?

Blijf met enthousiasme lesgeven en denk vooral aan de mensen die in je les zitten. Zij komen namelijk voor een uurtje fun en sport J En blijf leren! Volg andermans lessen, ga naar conventies en probeer zo veel mogelijk van presenters op te steken. Ze staan daar niet voor niets 😉

Wat wil je in de toekomst nog graag doen of bereiken?

Op lesgeef vlak zou ik graag willen blijven doen wat ik op dit moment doe: lesgeven aan mensen in de sportclub. Het doet zo een deugd om mensen met een glimlach de les zien te verlaten. Je krijgt er zo veel voor terug. Natuurlijk is op een groot podium staan een hele eer, maar dan zou het echt voor mezelf zijn, terwijl in de sportclub het voor de mensen is.

Op professioneel vlak zou ik graag mijn eigen zaakje hebben.

 

Leen Schoenmakers Leen Schoenmakers

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!