+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Maak kennis met…KRISTOF DENUTTE

dec 5, 2014

Graag stellen we Kristof Denutte  aan je voor.
Kristof is ClubJoy Master Trainer voor het  programma Cycle.

Wat is je beroep / bijberoep:
Hoofdberoep: Leerkracht Bewegingsopvoeding/Zwemcoach
Bijberoep: Fitnessinstructor, Cycle Instructor

Bij welke sportclub werk je?
Lesgeven doe ik in verschillende sportclubs, hoofdzakelijk in Oost- Vlaanderen.
Verder ben ik Master Trainer voor ClubJoy in het Cycle onderdeel voor de Conventies en specialistenopleidingen in België. Tevens ben ik ook master trainer (MaStar) voor de WICF, specifiek voor de opleidingen in België (BICF).

Wat zijn je hobby’s?
Muziek beluisteren, Fotografie, energie opzoeken in de natuur tijdens wandelingen en fietstochtjes. Citytrips en reizen maken ook deel uit van het avontuurlijke leven.

Omschrijf jezelf met 3 woorden:
Avontuurlijk, handelen vanuit het gevoel, energiek.

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?
Sport en bewegen is nooit een ‘ver van mijn bed show’ geweest.

Het begon allemaal al van bij de geboorte. De sport zat al onmiddellijk in mijn genen en de sport was de ideale uitlaatklep om de energie te sturen en te doseren. In het sporten zocht, vond en vind ik nog steeds boeiende en motiverende uitdagingen. In het begin waren het hoofdzakelijk persoonlijke doelen en uitdagingen, later verschoof het actiepunt zich ook naar de samen doelen bereiken en laten bereiken.

Na het afwerken van mijn beroepsopleiding en diverse opleidingen ben ik de fitnessbranche binnengewandeld om ervaringen en kennis door te geven, maar vooral om mensen te gaan motiveren en te begeleiden in hun doelen en uitdagingen op een energieke en gevarieerde manier.

Het bleef niet enkel bij het opstellen van sportprogramma’s en de mensen hierin zo goed mogelijk te coachen op de toestellen, ik kreeg ook de kansen om de wereld van de groepslessen te ontdekken. De stap was gezet naar een nieuwe uitdaging: het werken met muziek. In dit wereldje kon ik twee belangrijke peilers uit mijn leven, enerzijds muziek en anderzijds bewegen en sporten, gaan combineren. De groepsles waar het virus me onmiddellijk te pakken had, was de indoor cycling of het ‘fietsen op muziek’.

Na het volgen van enkele lessen en het eens gaan ‘vervangen’, kwam het besef dat ik me hierin nog verder wilde gaan ontplooien en verdiepen.

Hoe ben je met ClubJoy in aanraking gekomen?

Na het volgen van een fitness conventie met tal van ClubJoy programma’s, kreeg ik een flyer met daarop het aanbod van verschillende opleidingen. De opleiding tot Cycle instructor schoot me direct in de ogen. Na het succesvol beëindigen had ik de smaak goed te pakken en wou nog verder doorgroeien. De ene opleiding volgde de andere op en na het behalen van de AALO Cycle Master Presenterprijs in 2011, werd ik benaderd om bij het ClubJoy team voor België te komen als Master Trainer voor de Cycle.

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?
Mensen laten zoeken naar nieuwe doelen of uitdagingen, energie halen uit dingen rondom hen, extra dimensies in de lessen laten ontstaan, door groepsdynamieken, muziekenergetischer te gaan werken.
Blijven doorzetten, ook al gaat het soms wat moeilijker. Mensen laten schitteren door wie of wat ze zijn. Mensen laten ontdekken dat er in muziek veel meer zit dan enkel een ritme.

Waarom vind jij dat mensen juist aan ClubJoy Cycle moeten deelnemen?
Explosieve en krachtige momenten gekoppeld aan vrolijke choreo’s en muzikale climaxen, uitdagende en stimulerende cardioblokken die telkens beloond worden met rustgevende intermezzo’s, dé ideale balans tussen het sterker worden en het groeien in wat ze doen en het genieten.

Wat is het meest grappige dat je ooit hebt meegemaakt in je les?
Op verkeerde knop duwen tijdens climax, ipv enkel licht uit te zetten, de power knop van ‘alles’ uit te zetten. Wat achteraf dan bleek dat was dat het publiek het geniaal vond.

Wat is mooiste lesgeefervaring?
Spontaan applaus krijgen na een nummer/les zonder iets van ‘voorbedachte pep’.Mensen die je meedelen, ‘dankje om me mijn doel(en) te laten bereiken.Als bedanking voor een event voor een goed doel. De appreciatie hiervan.Mensen laten schitteren om wat ze doen, dat is het allermooiste.

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?
Enthousiast, motiverend, stimulerend, uitdagend, gevarieerd, verrassend

Welke oefening/Cycle track doe je het liefst?
Cardioblokken met de uitdagende en prikkelende opeenvolging van kracht en snelheid.

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?
Het geheel van cycling nog krachtiger maken. Dat extra tikkeltje dimensie en flow uit de muziek te halen en het dan over het publiek droppen.

Wat voor een tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?
Blijf steeds in jezelf geloven, ga steeds op zoek naar nieuwe dromen en uitdagingen!
Zoek de motivatie in de kleine dingen, dan bereik je grote inspirerende momenten.
Muziekbeleving op en top maken, mensen verbinden en sterker maken door energie uit de muziek te halen.

Wat wil je in de toekomst nog graag doen of bereiken?
Mensen blijven inspireren en motiveren en ze te verbinden door middel van samen bewegen op muziek waar ook ter wereld. En natuurlijk blijven groeien als presenter.

KRISTOF DENUTTE KRISTOF DENUTTE

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!