+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Maak kennis met KOEN DEJONGHE

nov 14, 2014

Graag stellen we Koen Dejonghe aan je voor.
Koen is ClubJoy Master Trainer voor de programma’s Power en Challenge.

Wat is je beroep of bijberoep?

In het dagelijkse leven ben ik Politie Inspecteur. Naast mijn vaste job ben ik ook werkzaam als  groepsfitness docent.

Bij welke sportclub werk je?

Sportoase Leuven & CityFit Leuven.

Wat zijn je hobby’s?

Euh? Sporten 😉  In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met sport. Buiten het doceren van verschillende groepslessen, ben ik ook actief als Master Trainer bij de Worldwide Indoor Cycling Federation (WICF), waar ik voor de Dutch Indoor Cycling Federation (DICF) Indoor Cycling Instructor opleidingen doceer. Maar uiteraard moet ik zelf ook in shape blijven en kan je mij bijna iedere dag in het Fitness centrum terug vinden.

Omschrijf jezelf met 3 woorden:

Energiek
Emotievol
Prettig gestoord

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?

Ik heb altijd veel gesport maar was vooral veel bezig met voetbal en zaalvoetbal. Om mijn conditie wat bij te schaven en wat sterker te worden ben ik in een fitnesscentrum terecht gekomen, waar ik in aanraking kwam met indoor cycling. Al snel was ik er aan verslaafd! Op een dag heb ik dan besloten om een opleiding te volgen tot indoor cycling instructor. Na het succesvol afronden van mijn AALO indoor cycling instructor opleiding ben ik zo mijn eerste stappen beginnen te zetten als instructor.

Hoe ben je met ClubJoy in aanraking gekomen?

Kristof Cuppens die mij de indoor cycling instructor opleiding doceerde, had mij uitgenodigd om de Experience Convention van ClubJoy bij te wonen. Ik wist niet wat ik zag! Een hele dag verschillende groepslessen volgen in een fantastisch kader, met een ongelofelijke sfeer en geweldige presenters! Gewoon een hele dag volledig los gaan, geweldig! Een goede vriendin die ik leerde kennen, op één van de vele conventies die ik bijwoonde, vroeg mij of ik geen zin had om samen met haar de opleiding voor ClubJoy Dance instructor te volgen. Deze opleiding heeft voor mij alles veranderd! Mijn hele manier van lesgeven, presenteren, kortom mijn hele mindset!

Door een operatie aan mijn voet ben ik moeten stoppen met de ClubJoy Dance en heb ik de ClubJoy Power eens uitgeprobeerd en ik was direct verkocht!

Welke groeplessen geef je nog meer?

Ik doceer Indoor Cycling, KickFun en hoge intensiteit lessen zoals ClubJoy Challenge.

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?

Ik motiveer mensen vooral door mijzelf te zijn. Een les die je volgt bij mij, moet gezellig en leuk zijn! Afzien zal je sowieso! Ik ben iemand die mensen tot op hun grens, limiet brengt en helpt deze steeds weer te verleggen. Een klein beetje dood gaan, iedere les opnieuw! Daarna voel je jezelf als herboren, dat willen we toch allemaal! Deelnemers vinden het leuk, merken resultaat en bereiken hun doelen! Meer motivatie hebben ze niet nodig!

Waarom vind jij dat mensen juist aan ClubJoy Power moeten deelnemen?

Deze workout is de perfecte balans tussen kracht en conditie training en iedereen kan het volgen!

Voor mannen is het de perfecte afwisseling voor het zwaardere werk in de gym, maar Power is ook heel toegankelijk voor dames. Het is een leuke afwisselende les die je altijd kan volgen op je eigen niveau. Je werkt op een efficiënte manier aan je conditie en je gezondheid. Je voelt je gewoon beter en je wordt er nog lekker strak van ook! Dat willen we toch allemaal!  🙂

Wat is het meest grappige dat je ooit hebt meegemaakt in je les?

Deze is eigenlijk nog zeer recent (sorry Henri):

Ik had met Kayo Aina mijn collega Power Trainer afgesproken om op een ochtend onze collega Henri Janssen te verassen op de club waar hij werkzaam was. Wij zouden zonder dat hij van iets wist de club binnen wandelen en zijn ClubJoy Power les bijwonen. We kwamen langs om de nieuwe Power 47, die enkele dagen geleden afgewerkt was, uit te proberen. We stonden geduldig te wachten, tot Henri de parking op kwam rijden.

Henri: “Hey jongens hadden wij een afspraak?

Wij “Neen, helemaal niet wij komen de nieuwe Power 47 uitproberen”

Henri: “Oei, maar die is pas klaar?!”

Henri die toch een beetje koud gepakt was ging klaar staan om aan de opwarming te beginnen. Alles liep goed, tot hij met super veel energie, op volle kracht zijn eerste squat inzette en plots de schijven, (gewichten) aan de linker kant, van zijn bar vielen?! Hij verloor zijn evenwicht, waardoor hij helemaal naar rechts hing en langs de rechter kant de schijven met een luide klap op de grond terecht kwamen.

Henri: “Ow, dat is handig!”

En hij ging door alsof er niets aan de hand was…

Kayo en ik kwamen niet meer bij van het lachen, heel de zaal lag plat en Henri ging onverstoord verder. Hilarisch!

Henri was zo overdonderd door onze plotse aanwezigheid, dat hij vergeten was de klemmen op zijn bar te schuiven. Dat zal hij nooit meer vergeten  🙂

Wat is mooiste lesgeefervaring?

Mag ik hierop antwoorden na de komende kwartaaldag?

Vorig jaar tijdens Passion 4 Cycle en kleine gezellig indoor cycling marathon in Limburg, moest ik onverwachts in springen voor een collega, die geblesseerd uitgevallen was. Het was een onvergetelijk uur! Ongelofelijke sfeer en ambiance! Het uur was gedaan voor ik het wist!

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?

Dat hangt af van welke les ik geef. Tijdens het doceren van een ClubJoy Power les ben ik eigenlijk verbazend rustig en presteer ik op een veel zachtere en rustigere manier. Maar bij andere lessen ben ik meestal 1 brok energie.

Welke spiergroep train je het liefst?

Dat is zonder twijfel de Biceps! Altijd een lekker nummer en dat is ook iedere les opnieuw het moment dat ik volledig los ga!

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?

Mijn core en benen kunnen nog sterker. Ik zou graag een perfecte techniek hebben. Nu is hij heel goed, maar hij moet perfect zijn! Maar ik wil vooral nog blijven groeien als presenter. Oh ja, misschien moet ik nog wat werken aan mijn algemeen Nederlands.  😉

Wat voor een tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?

Ik heb er eigenlijk twee:

Geef les voor je deelnemers en niet voor jezelf! Trainen kan je achteraf na je les, zorg dat je deelnemers iedere keer opnieuw weer een geweldige ervaring hebben.

Blijf je zelf bijscholen en verbeteren! Jij bent het voorbeeld, dus jij moet zo goed en perfect mogelijk zijn!

Wat wil je in de toekomst nog graag bereiken?

In de nabije toekomst, wil ik graag les geven op de Solid Sound Convention. Ik heb er al een paar keer op het podium mogen staan en dat is iedere keer kicken!

Maar als dromen mag, de wereld rond reizen, op verschillende plaatsen les geven en mijn passie voor lesgeven verspreiden en delen met zo veel mogelijk mensen.

Koen Dejonge Solid Sound ClubJoy Power

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!