+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Maak kennis met KAYO AINA

nov 14, 2014

Middels een interview stellen we Kayo Aina aan je voor.
Kayo is ClubJoy Master Trainer voor de programma’s Power en Core.

Wat is je beroep of bijberoep?

Ik ben officieel nog student maar ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding fitnessinstructeur B/Trainer B. Ik zit via deze opleiding in een soort van leercontract en heb dus de kans om ervaring op te doen in de fitness als trainer. Ik werk nu ondertussen 1,5 jaar in een fitnesscentrum.

Bij welke sportclub werk je?

Ik werk voor fitness –en gezondheidscentrum BodyLounge te Olen. Een kleine maar hele toffe fitnessclub!

Wat zijn je hobby’s?

Naast mijn passie voor fitness, is muziek ook nog een hobby van mij. Mijn vader is Producer en Music Engineer dus ik ben in de studio opgegroeid met muziek. Zelf speel ik al 10 jaar gitaar op redelijk niveau en heb ik in meerdere muziekgroepjes met verschillende genres gespeeld en op verschillende podia opgetreden.

Omschrijf jezelf met 3 woorden:

Energiek, enthousiast, toegewijd.

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?

Ik ben op mijn 16de begonnen met trainen. Ik was heel mager (een beetje ondergewicht) en wilde dus wat bijkomen en wat spiermassa winnen. Dus sloot ik mij aan bij de dichtstbijzijnde, lokale fitnessclub. Toen ik er ongeveer een jaar trainde vroeg de eigenaar of ik enkele keren per week als jobstudent wilde komen werken als horecamedewerker. Dat heb ik gedaan. In de tussentijd bleef ik aan krachttraining doen. De eigenaar en de toenmalige ClubJoy Power instructor zagen dat ik wel een goede techniek had op het gebied van krachtoefeningen en merkten ook dat ik, wanneer ik met hen praatte, een passie aan het ontwikkelen was voor fitness en dat ik veel research deed om mijn kennis over fitness, voeding e.d. op zelfstandige basis uit te breiden. Vervolgens vroegen ze me of ik het zag zitten om een paar vervanglesjes Power te draaien gedurende de schoolvakantie wanneer de vaste Power lesgever op vakantie ging. Ik ben toen begonnen met voorbereiden (outlines instuderen, technieken verbeteren, naar de dvd kijken en de muziek opnieuw en opnieuw beluisteren). De eerste lesjes verliepen heel zenuwachtig maar er zat wat in. Zowel het personeel van de zaak en de klanten waren enthousiast over mijn lesgeven. De vaste ClubJoy Power Instructor stopte ermee en ik nam alle lessen Power over. Enkele maanden later startte ik mijn opleiding om trainer te worden en was ik inmiddels ook al actief als begeleider in de fitnesszaal zelf. De eigenaar van de club wilde dat ik me verder ontplooide binnen de groepslessen en stuurde me naar een algemene ClubJoy opleiding die ik bij Henri Janssen volgde. Ik heb me dan ook gespecialiseerd voor Power. Na het examen sprak Henri me aan om binnen enkele maanden auditie te doen voor ClubJoy België om Power Master Trainer/Presenter te worden. Dit heb ik dan ook gedaan.

Heden ben ik Presenter voor Power en Core bij ClubJoy en de Vlaamse VTC (Virtual Training Concepts) Power Presenter, een nieuw hoofdstuk in mijn leven waar ik super hard naar uitkijk en extreem enthousiast over ben!!!

Welke groeplessen geef je nog meer?

Naast ClubJoy Power en Core geef ik nog 2 uurtjes per week ClubJoy Yoga en heb ik ook heel eventjes ClubJoy Challenge gegeven.

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?

Ik probeer mijn klanten, familie, vrienden ervan bewust te maken hoe belangrijk het is om in deze groeiende samenleving te blijven bewegen om onze gezond- en fitheid op peil te houden. Bewegen en sporten is extreem belangrijk voor de mens op elk gebied. De voordelen bevinden zich niet enkel op fysiek vlak maar ook mentaal, psychisch en psychologisch word je er beter van.

Ik probeer tijdens mijn lessen de mensen te motiveren en te coachen op het nemen van zwaardere gewichten of zwaardere opties om telkens opnieuw een ‘hogere’ trainingsprikkel te genereren en zo ook nieuwe resultaten te boeken.

Waarom vind jij dat mensen juist aan ClubJoy Power moeten deelnemen?

ClubJoy Power is een zeer complete workout. Het hele lichaam wordt getraind, zowel grote als kleine spiergroepen worden direct aangesproken. Er worden verschillende trainingsmethoden en oefeningen gebruikt waardoor je niet alleen je musculair systeem aanspreekt, ook je hartslag gaat in bepaalde tracks bij bepaalde oefeningen sterk omhoog waardoor je cardiorespiratoir én cardiovasculair systeem ook worden getraind. Daarom moeten mensen deelnemen aan ClubJoy Power. Het is gewoon een leuke les met goede muziek uit verschillende genres waarbij je, als je optimaal traint, snel resultaat kan gaan zien en voelen.

Wat is het meest grappige dat je ooit hebt meegemaakt in je les?

Het grappigste moment doet me terug denken aan een keertje dat ik lesgaf samen met Henri in Eersel. We waren net begonnen met de warm-up en tijdens een squatfase vallen zijn gewichten van de bar. Henri zijn reactie was prachtig, ik begon spontaan te lachen en dat bleef duren gedurende de hele warm-up-track.

Wat is mooiste lesgeefervaring?

Ik denk dat mijn mooiste lesgeefervaring nog moet komen. Ik kijk heel erg uit naar de kwartaaldag, dat gaat ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn.

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?

Ik zou mijn lesgeefstijl omschrijven als energiek. Ik houd van luide muziek en POWER in mijn lessen! Ik probeer elke keer opnieuw uit de bol te gaan wanneer daar plaats voor is tijdens de les, wat niet wil zeggen dat techniek en juiste houding niet centraal staan in mijn lessen want dat is het wel. Ik zoek ook graag interactie op met de mensen om het groepsgevoel sterker te maken.

Welke spiergroep train je het liefst?

Dit is bij mij heel afhankelijk van de bijhorende muziek. Bij de nieuwste releases denk ik bij ClubJoy Power direct aan de rugtrack en bij Core train ik wel graag met de tubes, dat is dan meestal in track 3 of 4.

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?

Ik ben niet snel tevreden, voor mijzelf kan het vaak altijd beter. Ik wil een betere fysiek, uitstraling. Ik wil nog iets meer massa aan mijn lijf om zo ook overtuigender over te komen in mijn groeplessen.

Wat mijn lesgeven betreft probeer ik momenteel mijn muziekinterpretaties wat bij te schaven en hecht ik ook steeds meer aandacht aan coachen volgens de drie lesgeeffasen. Wat ook nog iets beter moet bij mij is mijn energieverdeling tijdens de tracks zelf zowel als tijdens de les in zijn geheel. Het is soms moeilijk om te doseren voor mij.

Wat voor een tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?

Mijn tip voor alle instructeurs is HARDWARE!!! Dat is altijd extreem belangrijk in gestandaardiseerde groepslessen. De choreografie, techniek, timing, cueing moet je kunnen dromen vooraleer je een prachtige les kan geven. Maar dat is iets dat aan bod komt in de voorbereidingen, dus wees altijd voorbereid! Wanneer je de hardware onder de knie hebt, kan je dat loslaten en beter focussen op het entertainment gedeelte wat heel belangrijk is voor de beleving van de deelnemers. Laat hard-en software mooi samensmelten tot een stabiel geheel en dan ben je al een heel eind verder in je lesgeefcarrière!

Wat wil je in de toekomst nog graag bereiken?

Wat ik nog in de toekomst wil bereiken is zeker eens een keertje presenteren op de Solid Sound Convention. Ik wil ook graag op een DVD staan met Power en dat gaat nu binnenkort gebeuren via VTC (Virtual Training Concepts) dus hopelijk verloopt dat ook allemaal goed.

Wat ook mijn droom is, is om met fitness in zijn geheel mijn dagen te vullen, mijn beroep ervan maken, op verschillende plaatsen les te geven en daarmee mijn brood te verdienen, met mijn passie!

Mensen inspireren met fitness, mensen een beter gevoel geven door hen te helpen werken aan hun gezondheid en fitheid. Ik wil mensen helpen hun persoonlijke doelen te bereiken op het gebied van fitness.

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!