+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Maak kennis met…KATRIEN BAERT

dec 10, 2014

Graag stellen we Katrien Baert  aan je voor.
Katrien is ClubJoy Master Trainer voor het  programma Yoga.

Wat is je beroep / bijberoep?
Zelfstandig. Vorig jaar (november 2013) heb ik Pura Vida opgericht. Dit is mijn eigen studio die ik bij me thuis heb ingericht. Hier geef ik yoga voor het hele gezin, kinderyoga, tieneryoga en volwassenenyoga (o.a. Vinyasa, Yogilates en Club Yoga). Ook bieden wij Core training en personal training aan en het Lignavita afslankingsprogramma. Verder geef ik ook nog Zumba en Bodyshape op verplaatsing.

Bij welke sportclub werk je?
Uiteraard in mijn eigen studio in Keerbergen.

Wat zijn je hobby’s?
Ik ben nogal creatief aangelegd en probeer graag op mezelf wat knustelactiviteiten uit die ik dan achteraf met de kinderen tijdens kinderyogadagen –en weken maak. Ook volg ik zelf nog geregeld Ashtanga yoga en neem ik af en toe deel aan yogaworkshops.

Omschrijf jezelf met 3 woorden:
Gedreven, creatief en zorgzaam

Hoe ben je in de fitnessbranche terecht gekomen?
Ik heb altijd gedanst, van Jazz tot modern en zat een tijdje in een showgroep. Toen ik 18 jaar geleden mijn man leerde kennen die ook actief was in de fitnesswereld werd mijn interesse in fitness ook groter en volgde ik mijn eerste opleiding tot aerobicsinstructor. Ik ben toen meteen gestart met lesgeven en vele opleidingen en bijscholingen volgden. Ik ben dus al de helft van mijn leven werkzaam in de fitnessbranche  😉

Hoe ben je met ClubJoy in aanraking gekomen?
Toen ik nog groepslessen gaf in de fitnessclub van mijn man gaven we de programma’s Club Power en Club Yoga, zo ben ik (een 8-tal jaren geleden) het eerst in contact gekomen met ClubJoy.

Welke groeplessen geef je nog meer?
Zumba, Bodyshape, Vinyasa Yoga, Yogilates, Core training, en binnenkort Ashtanga yoga

Hoe motiveer je mensen om naar je lessen te komen?
Ik hecht heel veel belang aan sfeer en maak tijdens de yogalessen gebruik van gedimde lichten, kaarslicht, zacht muziekje tijdens het binnenkomen, een kopje thee na de les. Ik probeer ook geregeld tijdens de lessen de nadruk te leggen op bepaalde dingen (bv. waarvoor welke houding, waarom doen we zonnegroeten, enz…)

Waarom vind jij dat mensen juist aan ClubJoy Yoga moeten deelnemen?
Clubjoy Yoga is een ideale mix voor diegenen die graag bewegen op muziek op een ontspannen manier. Het is een laagdrempelige down to earth les waardoor iedereen hieraan kan deelnemen.

Wat is het meest grappige dat je ooit hebt meegemaakt in je les?
Misschien niet de meest verantwoorde manier, maar tijdens de feestdagen organiseerden we ooit een Booze Power les, waarbij we na elke spiergroep met een glaasje jenever rondgingen. De sfeer was wel top en de klanten gingen in een treintje richting de bar na de les, het feestje was toen nog niet gedaan.

Wat is mooiste lesgeefervaring?
Er zijn veel mooie momenten geweest maar wat me altijd is bijgebleven is  ten tijde van de periode Tae Bo, toen ik opeens voor een groep van 80 mensen stond, helemaal onverwacht zoveel opkomst, dat was even kicken.

Hoe zou je je eigen lesgeefstijl omschrijven?
Ik heb een vrij rustige en technische stijl van lesgeven (vind ik van mezelf)

Welke soort Yoga/Yoga track doe je het liefst?
Mijn favoriete yogastijl is Ashtanga en Vinyasa. Mijn favoriete tracks uit het Clubjoy Yoga programma zijn de zonnegroeten en  balans.

Waar vind je dat je zelf nog aan moet werken?
Je weet nooit genoeg, dus ik kan nog overal in verbeteren  😉

Wat voor een tips zou je collega instructeurs graag willen meegeven?
Hecht veel belang aan sociaal contact met je klanten en zorg voor sfeer in je lessen, daarvoor komen je klanten terug!

Wat wil je in de toekomst nog graag doen of bereiken?
Ik wil nog veel andere vormen van yoga gaan ontdekken en in de toekomst nog meer kunnen aanbieden aan mijn klanten. Verder wil ik kinderyoga in België nog meer aanmoedigen, omdat ik vind dat je niet snel genoeg kan starten met yoga.

!cid_48D40A34-036E-448D-972B-60386EC4F232@home !cid_1BB23074-0167-44C7-B09F-BEE9192E2657@home

 

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!