+31 10 7420107 info@clubjoy.be

INSTRUCTEUR IN BEELD: MARC VAN DONINCK

okt 24, 2017

Voor onze rubriek Instructeur in Beeld interviewden wij Marc Van Doninck. Marc is een zeer ervaren groepsfitness instructeur bij Technofit in Kasterlee. Daarnaast is hij in het dagelijks leven kapper met een eigen kapperszaak in Lichtaart.

Wij vroegen Marc hoe zijn passie voor groepslessen is ontstaan en hoe hij groepslesgever is geworden. Marc antwoordt: “Zwemmen was eerst mijn passie maar omwille van tijdgebrek (een eigen zaak) om meer te trainen ben ik de fitness ingestapt. Dit met als doel een spierversterkend programma te volgen waardoor ik nog betere tijden neer  zou kunnen zetten tijdens de zwemwedstrijden. Maar omwille van het super goede gevoel dat fitness- en groepstrainingen mij geven, ben ik overgestapt op fitness en groepslessen. “

Marc vervolgt: “De Spinning® coach was op een bepaalde dag belet om les te komen geven, dus werd de vraag gesteld of ik die avond kon vervangen. Met de nodige stress heb ik toen dezelfde les gegeven als de coach en ben meteen verslaafd geraakt aan het lesgeven.

Mijn voorkeur gaat uit naar Spinning® maar ClubJoy Power® en ClubJoy Battle® zijn een tweede en derde verslaving geworden (hoe dikwijls kan je verslaafd worden).”

Wat vind je van de ClubJoy programma’s Marc? Marc vervolgt: “Wij werken met twee programma’s ClubJoy Power® en ClubJoy Battle®, deze twee programma’s zijn totaal verschillend van elkaar maar beide lopen super goed. Voor elke les is er een specifiek  publiek. Elke keer opnieuw verbaast het ClubJoy team me over hoe goed zij deze lessen in elkaar steken. Een dikke pluim voor gans het team!”

We vragen Marc waaraan een goede les volgens hem moet voldoen. “De les moet goed in elkaar zitten en voor iedereen toegankelijk zijn (niet alleen voor atleten).”

We zijn benieuwd hoe Marc het lesgeven in de toekomst voor zich ziet en of er nog een bepaald doel is op het gebied van groepsfitness dat hij graag wil bereiken. Marc antwoordt: “Je kunt nooit voldoende weten dus ik zal nooit uitgeleerd zijn bij het lesgeven. NO WAY! Daarnaast is het mijn droom om nog eens een groot Spinning® event te organiseren. “

Tot, slot vragen we Marc of hij nog een tip heeft voor andere instructeurs? “Blijf jezelf, zweven is voor de vogels. Jij bent er voor de mensen, niet andersom. Stop nooit met jezelf verder te ontwikkelen, meer kennis maakt je een betere instructeur.”

Hartelijk bedankt voor dit interview Marc en tot ziens bij de ClubJoy Conventions!

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!