+31 10 7420107 info@clubjoy.be

INSTRUCTEUR IN BEELD: ANNELIES VAN DAELE

feb 21, 2018

Deze maand stelden we Annelies Van Daele een aantal vragen voor de rubriek “Instructeur in Beeld”.  Annelies werkt bij Inter Fitness Center in Buggenhout. Inter Fitness Center is de club van Annelies haar ouders. Deze club heeft een uitgebreid aanbod aan groepslessen waar Annelies ook een mooi aantal uren van voor haar rekening neemt.

Wat doe je, naast lesgeven, in het dagelijks leven?
Annelies: “Tot voor kort werkte ik deeltijds in een hotel in de buurt. Maar sinds oktober werk ik voltijds in de fitness. Dus naast lesgeven help ik ook mensen in de fitness om hun doelen te bereiken maar evengoed doe ik ook het onthaal, de administratie, ….”

Hoe is je passie voor lesgeven ontstaan. Hoe ben je er ingerold?
Annelies: “De fitnessclub is van mijn ouders, ik ben er dus letterlijk mee opgegroeid. Maar er is een tijd geweest dat ik helemaal niet sportief was! Op een dag ben ik lessen beginnen te volgen en ik had al snel de ‘sportmicrobe’ te pakken. Na een tijdje ben ik eens mee naar een Yoga- specialisatiedag geweest en zijn mijn moeder en ik samen de Yoga beginnen te geven. Natuurlijk volgde al snel de opleiding tot instructor! Dat is intussen toch ook al een aantal jaar geleden! Naast ClubJoy Yoga geef ik ClubJoy Step en ClubJoy Dance. Bovendien vervang ik af en toe de ClubJoy Power les.”

Wat vind je van de ClubJoy programma’s?
Annelies: “Het is vooral leuk dat je een heel gemengd publiek kan bereiken met de lessen!
In de Yoga bijvoorbeeld, zit de leeftijd ergens tussen de 15 en 60 jaar. Toch kan iedereen mee op zijn niveau door de verschillende opties. Je kunt de lessen heel gemakkelijk opbouwen! Ook de muziek bij de programma’s is vaak een leuke mix waarvan je veelal de nummers herkent van de radio.”

Waar moet een goede les aan voldoen?
Annelies: “De meeste deelnemers moeten kunnen volgen en ze moeten het vooral naar hun zin hebben. Lessen vol ambiance en gelach, dat zijn de leukste! Probeer ervoor te zorgen dat iedereen mee is met de groepssfeer (dat is belangrijk zelfs al is niet iedereen voor 100% mee met de passen).”
Annelies vervolgt: “Natuurlijk is de uitvoering ook belangrijk, niet alles kan van in het begin perfect zijn. Hier en daar wat correcties of opties zorgen ervoor dat iedereen op een goede en veilige manier meekan. En als na afloop van de les iedereen moe (of zen) maar tevreden naar huis gaat, is de les helemaal geslaagd!”
Hoe zie je het lesgeven in de toekomst voor je?
Annelies: “Ik hoop dat ik nog veel lessen mag geven en misschien nog enkele nieuwe lessen mag ontdekken. En dat er nog veel tevreden deelnemers terugkeren elke week!”

Heb je een doel dat je graag wilt bereiken?
Annelies: “Minder onzeker zijn, altijd beter worden en blijven leren!”

Tot slot, heb je nog een tip voor andere instructeurs?
Annelies: “Ik denk dat je vooral jezelf moet blijven, iedereen heeft zijn manier van lesgeven en dat maakt het ook wel weer leuk! Een vleugje humor kan zeker nooit kwaad, in tegendeel!”

Annelies, heel hartelijk bedankt voor dit openhartige interview. We hopen dat je nog lang en met veel plezier les zult blijven geven en blijft groeien als instructeur!

Annelies Van daele 2

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!