+31 10 7420107 info@clubjoy.be

GOEDE VOORNEMENS? ZO MAAK JE ZE WAAR IN 2017!

jan 30, 2017

Aan het begin van een nieuw jaar willen we massaal gezonder eten, meer bewegen, stoppen met roken, meer tijd voor ontspanning nemen en minder alcohol drinken. Het bekende riedeltje.

Volgend jaar zal het omstreeks deze tijd weer zo zijn: de  feestdagen zijn achter de rug en velen halen – voor de zoveelste keer – de goede voornemens weer onder het stof vandaan. Onderzoek toont aan dat ruim 80% van de bevolking goede voornemens koestert.

In het gunstigste geval maakt slechts ⅓ van de mensen goede voornemens ook waar. Het zijn overwegend de ouderen. Mensen, boven de 60, maken minder vaak goede voornemens, maar als ze het doen hebben ze meer succes dan jongeren: 28% houdt vast aan hun voornemens, tegenover slechts 14% van de jongeren.

Tips die werken

De vraag is: hoe kun je er nou voor zorgen dat die goede voornemens ook daadwerkelijk slagen? Houd jezelf niet langer voor de gek en voeg de daad bij het woord. Met deze tips wordt dat een stuk makkelijker. De wetenschap komt je te hulp en heeft bevestigd dat deze tips werken! Dat wil zeggen: als je ze in de praktijk brengt….

  1. Zorg dat je uitgerust bent en blijft. Je zelfbeheersing is het grootst als je uitgerust bent. Zorg dus voor voldoende slaap, plan lastige dingen vroeg op de dag en zoek na inspannende taken gericht ontspanning.
  2. Eet gezonde voeding en breng regelmaat in je voedingspatroon. Ontbijt, lunch, diner en 2 of 3 keer per dag een gezond tussendoortje, telkens met tussenpozen van 2,5 à 3 uur. Vermijd suiker, suikerhoudende producten en alcohol. Alcohol bevat nutteloze calorieën en laat je bloedsuiker fors pieken en dalen. Hoe rustiger je bloedsuikerspiegel, hoe beter voor je humeur en een goede vetverbranding.
  3. Lach veel. Een goed humeur draagt bij aan het herstel van onze zelfbeheersing.
  4. Train je zelfdiscipline. Zelfdiscipline is als een spier: hoe beter getraind, des te groter is je uithoudingsvermogen. Ga geleidelijk meer sporten en/of experimenteren met een andere lesvorm. Als je gewend bent om 1 x per week een groepsles van ClubJoy te volgen, plan dan de komende maand minimaal 2 groepslessen. Keuze genoeg!  0f kies fitness als aanvullende vorm. Stel jezelf haalbare doelen. Het goede gevoel als je succesvol bent met kleine positieve veranderingen zal je inspireren om door te zetten!
  5. Maak gebruik van het feit dat je lichaam en geest samenwerken. Over elkaar geslagen armen bijvoorbeeld sterken je vasthoudendheid. Het is een houding die we vaak automatisch aannemen als we ergens afstand van nemen, maar het werkt ook andersom: het herinnert ons als het ware fysiek aan ons voornemen ergens niet aan toe te geven.

 

 

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!