+31 10 7420107 info@clubjoy.be

FRUITIGE TRAININGSTIPS VOOR EEN BETER FIGUUR

nov 19, 2015

Ieder mens is uniek, jij ook. Er is niemand met precies hetzelfde lichaam, niemand met dezelfde manier van denken en doen. Met betrekking tot sport is het goed een variant te kiezen die bij je past, zodat het geen verplichting wordt maar een activiteit waar je plezier uit kunt halen. Kies je voor fitness met als doel je figuur te verbeteren, kijk dan eens goed naar je huidige shape en pas daar de training op aan. Je boekt dan eerder goede resultaten. Hier volgen een paar fruitige tips!

Appels

Globaal onderscheiden we qua shape niet alleen appeltjes en peren maar ook paprika’s en komkommers. Als je qua lichaamsbouw lijkt op een appel heb je overmatig vet rond de buik. Het wordt steeds moeilijker om je buik in te houden. Je wilt wel wat doen maar er zijn steeds andere dingen die je er vanaf houden. Je voelt je steeds vaker moe en futloos en je bent blij als je na een werkdag ’s avonds lekker op de bank kunt zitten. Toch is het voor jou van wezenlijk belang om tot actie over te gaan want dat is de enige manier om af te rekenen met die ontsierende voorraden overtollig vet.

Trainingsrecept: je hebt minimaal 2 maal per week cardiotraining nodig en 1x per week krachttraining. Kies bij voorkeur cardio-oefeningen waarbij je romp, armen en benen tegelijk actief zijn zoals de crosstrainer, de roeimachine en de loopband met actief meebewegen van de armen. Doe dit in totaal 60 minuten per keer. Tijdens de training moet je hartslag tussen de 60-90% blijven van je maximale hartslag (dat is 220 min je leeftijd). Vraag je fitnessbegeleider om een persoonlijk krachttrainingsschema en train alle grote spiergroepen. Wissel oefeningen voor je bovenlijf af met oefeningen voor je onderlijf en kies steeds je trainingsgewicht zo zwaar dat je de oefeningen nét 20 maal kunt uitvoeren. Doe de volgende oefeningen: lat pull down front, leg extension, shoulder front press, legcurl, seated bench press, hip abductor, seated row, legpress, crunch.

Peren

Als peer heb je overmatig vet rond de heupen en je heupen zijn breder dan de schouders. Je draagt bij voorkeur bovenkleding die over je heupen vallen en knoopt het liefst een trui over je heupen. Vanaf nu ga je die heupen niet verbergen maar juist aanpakken. Je moet je bij training richten op cardio-oefeningen voor je onderlijf en op krachttraining voor je bovenlijf.

Trainingsrecept: doe 1 maal per week ClubJoy Cycle, 1 maal per week 60 minuten cardio-oefeningen met de benen. Kies voor fietsen, steppen, loopband. Tijdens de training moet je hartslag tussen de 60-90% blijven van je maximale hartslag (dat is 220 min je leeftijd). Doe een 3e training waarbij je 30 minuten cardiotraining combineert met  krachtoefeningen voor je bovenlijf, zoals bijvoorbeeld bij de ClubJoy Fit&Shape. De volgende krachtoefeningen zijn voor jou uitstekend: seated bench press, seated rowing, shoulder front press, lat pull down. Kies steeds je trainingsgewicht zo zwaar dat je de oefeningen nét 20 maal kunt uitvoeren.

Komkommers

Naast appels en peren heb je komkommers en paprika’s. Als komkommer heb je weinig vet maar ook weinig spiermassa. Je kunt bijna alles eten wat je wilt en toch blijf je lekker dun. Je zou eerder wat meer volume willen hebben dan dat je wilt afvallen. Je mag jezelf gelukkig prijzen met een snelle stofwisseling. Maar laat je niet foppen. Ook jíj kunt ondanks je lage vetpercentage een te hoog cholesterolgehalte ontwikkelen. Wees daarom zuinig met vet. Als het gaat om training dan moet je je natuurlijk niet richten op vetverbranding, maar op opbouw van spiermassa en ontspanning.

Trainingsrecept: doe 1 maal per week krachtoefeningen voor je hele lijf. Doe daarbij de volgende oefeningen: pecdeck, bank drukken, triceps cable press, dumbbell zagen, lat pull down, dumbell front raise, shouder front press, bicepscurl, seated rowing, leg extension, legpress, crunch. Kies het trainingsgewicht zo zwaar dat je tussen de 15 en 20 herhalingen kunt uitvoeren. Doe daarnaast nog 1 maal per week ClubJoy Power.

Paprika’s

Als ‘paprika’ heb je hoekige schouders en zijn je schouders breder dan de heupen. Je bent niet super slank, je armen en benen zijn stevig maar je hebt er toch geen los vet op zitten. Ondanks dat je weinig aan sport doet lijkt het alsof je regelmatig in de sportschool zit. Je mag je gelukkig prijzen met een groot spierpercentage van nature. Je hebt van huis uit een hoog testosterongehalte waardoor je snel reageert op krachttraining en snel herstelt van sporten in het algemeen. Als vrouw moet je je daarom niet uitsluitend richten op krachttraining, om te voorkomen dat je een te mannelijk uiterlijk krijgt. Kies vooral cardio-training

Trainingsrecept: doe 1 maal per week ClubJoy Step, 1 maal per week ClubJoy Cycle en 1 maal per week cardiofitness. Stel je cardiofitnessprogramma als volgt samen: fietsen, stepper, roeimachine, loopband, crosstrainer. Doe dit in totaal 60 minuten. Tijdens de training moet je hartslag tussen de 60-90% blijven van je maximale hartslag (220  min je leeftijd).

Geraadpleegde bronnen: o.a. Fit in hart & spieren (Boekencentrum Uitgevers).

OMSLAG-fit-in-hart-en-spieren-rosaline-ratering

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!