Trends komen en gaan, maar het is altijd interessant om te kijken welke trends waarschijnlijk de volgende zijn. Nu het laatste kwartaal van 2019 aanbreekt, blikken we graag vooruit op de te verwachten trends in 2020. Hieronder een aantal voorspellingen die wij tegenkwamen op het internet.
Variatie
We zien dat steeds meer consumenten op zoek zijn naar variatie om zichzelf gemotiveerd te houden op het gebied van hun fitness- en gezondheidsregimes. Consumenten zijn op zoek naar een gevarieerde selectie van manieren waarop ze hun kostbare ‘me time’ kunnen gebruiken, daarom worden fitnesslidmaatschappen die toegang bieden tot ‘keuze en variatie’ populair. Fitnessliefhebbers gaan op zoek naar manieren om HIIT, fietsen, zwemmen, dansen, yoga, wellness, meditatie enz. allemaal op te nemen in hun normale fitnessroutine.
Home workouts
Home workouts zijn big business. Convenience speelt hierbij een grote rol. Het doen van workouts gegeven door een virtuele instructeur of personal trainer vanuit de comfort van je eigen huis, wint aan populariteit.
Workouts tijdens het werk
Werkgevers zullen niet alleen incentives aanbieden om lid te worden bij lokale fitnessclubs of, in sommige gevallen, zelfs het lidmaatschap van een fitnessclub subsidiëren voor hun werknemers, ze zullen zich ook richten op fitness op de werkplek. Sommige bedrijven bieden al live en/of virtuele groepslessen aan. Meer grote bedrijven zullen een eigen fitnessruimte bouwen voor hun werknemers.
Evolutie van de traditionele fitnessclub
Vanwege de vraag van de consument en het feit dat men over het algemeen ‘gewoon’ fitnessen saai vindt, zullen clubs op zoek gaan naar uitbreiding van hun aanbod met meer leuke trainingsroutines en services die de hele dag gedaan kunnen worden.
Het aanbod aan plezierige en efficiënte virtuele workouts bijvoorbeeld, wordt steeds groter. De consument kan on demand in zijn eigen club de gewenste workout opstarten en is hierbij niet gebonden aan een vast lesrooster.
We zullen nog steeds een toename zien in kleinere, boetieksportclubs die zich richten op de fitnessdoelen van de individuele klant.
Yoga HITT
Diverse vormen van Yoga zijn populair en zullen ook populair blijven en daar komt in 2020 nog een variant bij, namelijk Yoga HITT. Yoga HIIT is, de naam zegt het al, een combinatie van Yoga en HIIT. In plaats van 20 minuten HIIT te doen en het af te ronden met een Yoga-cooldown van 20 minuten, combineert Yoga HIIT klassieke cardio HIIT-bewegingen met Yoga stretches. Dit verhoogt de calorieverbranding en verlengt en versterkt tegelijkertijd de spieren. Het is een uitgebalanceerde les met stevige stretches en flinke intensieve oefeningen, die ervoor zorgen dat je al je spieren gebruikt en heel wat zweet en endorfines vrijkomen.
All Day Workout
Ondanks wat de naam doet vermoeden, is het niet de bedoeling om de hele dag te trainen. Het draait allemaal om regelmatig bewegen en trainen op bepaalde momenten gedurende de dag zodat het beter in de dagelijkse routine past. In plaats van tijd in te plannen voor een HIIT-les van 30 minuten, een fitness-sessie van 60 minuten of een flink stuk hardlopen, gaan we het in 2020 opsplitsen in kleinere stukken. Je kunt bijvoorbeeld wat yoga-oefeningen doen als je ’s ochtends opstaat, tijdens je lunchpauze een wandeling maken en’ s avonds een krachttraining van 5 of 10 minuten doen. Deze methode houdt ons lichaam de hele dag in beweging en aan het werk. Het is niet alleen eenvoudiger om het in te plannen, maar het betekent ook dat we het gemakkelijker vol kunnen houden en bovendien is het zelfs beter voor ons.
Snooze time
In 2020 zal er waarschijnlijk meer aandacht zijn voor de noodzaak om even tot rust te komen. We weten allemaal dat slaaptekort invloed kan hebben op je werk en je fysieke plus mentale gezondheid. Vooral in het buitenland zien we speciale studio’s die manieren zoeken om dit aan te pakken als onderdeel van een holistische wellnessoplossing. Bij Pop & Rest in Londen bijvoorbeeld, kun je in een ‘pod’ een time-out nemen tijdens je lunchpauze. Je ziet daarnaast ook dat een opkomend aantal fitnessclubs een speciale slaapruimte inrichten om na de training uit te rusten.
Kortom, we kunnen dus veel fitnesstrends verwachten die ons gemotiveerd en actief zullen houden in het komende jaar.