+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Club in Beeld: Fit Nation – Stilstaan is geen optie!

sep 15, 2014

Welkom bij een nieuwe editie van Club in Beeld. In deze editie willen we graag één van onze jongste members aan u voorstellen, namelijk Fit Nation. In een interview met ClubJoy vertelt Chris, die samen met haar man Yves, de club runt het verhaal achter Fit Nation en de manier waarop zij graag met sport en gezondheid bezig zijn.

De naam Fit Nation is ontstaan uit de vroegere samenwerking met dansschool Rhythm Nation. De club was in die tijd gericht op vrouwelijk publiek en luisterde naar de naam Womens Nation. Met de wens een grotere doelgroep aan te trekken, is uiteindelijk het “ladies only” idee vervaagd, waarmee ook de naam van de club werd vervangen.

Chris beschrijft Fit Nation als een gezellige club waar het sociale aspect heel belangrijk is. Zij trekken een ruim en gemengd publiek. Jong, oud, dik, dun.. iedereen is welkom en wordt met evenveel enthousiasme bijgestaan in het bereiken van persoonlijke doelstellingen. Chris en Yves vinden interactie belangrijk. Juist daarom kiezen zij bewust voor cardio-apparatuur zonder tv-schermen en schenken zij gratis koffie en thee aan een grote gezamenlijke tafel. Om het sociale gevoel te bevorderen organiseren zij regelmatig externe activiteiten, zoals een buitensport namiddag. De winterwandeling met nieuwjaarsreceptie is het eerstvolgende evenement op de planning. Een jaarlijks terugkomend evenement dat ondertussen 200-250 deelnemers trekt. Op de tweede zondag van januari trekken de sportievelingen van de club er weer op uit om er gezamenlijk een ontzettend leuke en gezonde dag van te maken.

Naast gezelligheid, vinden Chris en Yves goede begeleiding heel belangrijk. Zij werken daarom samen met artsen en fysiotherapeuten. Wellicht kennen jullie Yves van zijn titel “Fitness als Medicijn”, of hebben sommigen van u hem nog gekend als docent. Hoe dan ook, begeleiding, medische fitness, en persoonlijke aandacht zijn sleutelwoorden waar het om draait bij Fit Nation.

Fit Nation is pas kort lid van ClubJoy, maar kende ons al langer. Hoewel zij in eerste instantie huiverig waren voor de drie maanden cyclus, hadden instructeurs wel behoefte aan structuur, nieuwe muziek en inspiratie. Voor hen beantwoordde ClubJoy aan deze vraag. De drie maanden cyclus blijkt geen probleem te vormen, mede door de enthousiaste instructeurs die er altijd weer een feestje van maken. Inmiddels heeft Fit Nation ClubJoy Yoga, Core en Battle opgenomen in het groepslessenaanbod. Naast Spinning is ClubJoy Battle één van de meest populaire lessen in de club geworden.

Als ondernemerstip zou Chris aan ClubJoy collega’s mee willen geven dat stilstaan geen optie is. Investeren in medewerkers, programma’s en bijscholing is essentieel om je omgeving een stap voor te blijven. Wie denkt dat hij er is, verliest uiteindelijk de strijd.

Wij willen Chris heel hartelijk bedanken voor het leuke en openhartige gesprek en het voorstellen van Fit Nation aan de andere Clubjoy Members.

 

Mindy Thoolen

Fit Nation 1 Fit Nation 2 Fit Nation 4

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!