+31 10 7420107 info@clubjoy.be

CLUBJOY BOUWT VERDER AAN DE TOEKOMST MET DE INTRODUCTIE VAN NEGEN NIEUWE WORKOUTS

sep 25, 2020

Het afgelopen half jaar is voor elke branchegenoot op z’n zachtst gezegd roerig geweest. Clubs waren gedwongen gesloten en menig club heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om diverse items te voorzien van een upgrade. Van een likje verf op de muren en een herinrichting van de fitnessruimte tot een kritische blik op het aanbod. Dit alles terwijl de online activiteiten op hetzelfde moment door het dak schoten en daarna ook weer lekker buiten aan de slag gegaan kon worden.

Ook op ons hoofdkantoor zijn er overuren gedraaid tijdens de verplichte lockdown. Het online platform FitSnacks.TV werd zonder platformkosten aangeboden ten tijde van de coronasluiting. Van deze service is door ruim 600 (!!) clubs dankbaar gebruik gemaakt. Het productieteam draaide overuren om goede content en LIVE work-outs toe te voegen aan het online aanbod. Tegelijkertijd hebben we vol doorgepakt om een volledig nieuw SPECIALS pakket toe te voegen aan ons aanbod. Een stap waarmee we in één klap ons pakket uitbreiden van tien naar veertien programma’s!

Kort maar krachtig
Internationaal is er al jaren een trend gaande waarbij trainingsprogramma’s doelgerichter, korter en ook intensiever worden. Bij ClubJoy hebben we deze tendens nauwlettend in de gaten gehouden.

Het feit wil dat in eerste instantie de jongere generatie, met steeds meer adoptie onder de wat oudere doelgroep, graag zo efficiënt mogelijk met hun tijd omgaat. Trainen wordt belangrijk gevonden, echter het liefst kort, krachtig en zo doelgericht mogelijk.

Bovenstaande verklaart deels het succes van diverse functional training programma’s. We zien ook dat deze trend is doorgeslagen naar groepsactiviteiten óp of met muziek. Daarom hebben we ervoor gekozen om een pakket van service programma’s te ontwikkelen die allemaal voldoen aan bovenstaande eisen. Deze programma’s zijn ondergebracht in een zogenaamd SPECIALS pakket. Koop je er één, dan krijg je ze alle negen!

Kort, zeer doelgericht, intensief en vooral FUN! Dit zijn de kernwoorden die op de nieuwe concepten van toepassing zijn. Het is onze passie om mensen fit te houden terwijl ze plezier beleven. Vandaar ook ons slogan Share the fun! Als het leuk is, houd je het langer vol. Vaker trainen wordt gemakkelijker als je veel kunt variëren en vooral ook niet uren kwijt bent aan je sportavonden. Elke work-out duurt 30 minuten.

Nieuw: Pilates, Booty, HIIT Barbell, HIIT NRG
Binnen het ClubJoy SPECIALS pakket zijn negen programma’s opgenomen, waaronder een aantal bekende programma’s in een nieuw jasje: Fight Mix, Step, Dance Party, Box Fight en Latin Party zijn opnieuw onder de loep genomen en vervolgens in een nieuw en meer in de tijdsgeest passend concept gegoten.
Daarnaast hebben we van de mogelijkheid gebruik gemaakt om populaire work-outs in een geheel nieuw concept toe te voegen aan het pakket. Met de toevoeging van Pilates, Booty, HIIT Barbell en HIIT NRG kunnen de bij ClubJoy aangesloten clubs een nog veel grotere doelgroep gaan bedienen.

ClubJoy Essentials: de nationale Big Five
Een scan van alle clubs die met onze programma’s werken in binnen- en buitenland, leert ons dat het overgrote deel van de aangesloten clubs werkt met de volgende vijf programma’s:

  • ClubJoy Power 92%
  • ClubJoy Yoga 80%
  • ClubJoy Cycle 65%
  • ClubJoy Core 55%
  • ClubJoy Fit&Shape 45%

Mede daarom hebben we ertoe besloten om deze vijf programma’s onder te brengen in het zogenaamde Essentials pakket. Individueel af te nemen en per work-out vaak minimaal drie keer per week vindbaar op het rooster van aangesloten sportclubs. Een keuze voor één van deze vijf programma’s pakt altijd goed uit. Er is veel publiek voor, ze zijn toegankelijk, bewezen effectief en leuk!

In onze visie is een rooster te vervolmaken met de negen nieuwe concepten, die uiteraard niet alle negen op het rooster óf even vaak op het rooster dienen te worden opgenomen. Het geeft een rooster wel een enorme variatie en als club ben je zeer compleet én actueel met het aanbod.

Online lancering ClubJoy SPECIALS op zaterdag 26 en zondag 27 september
Op zaterdag 26 september lanceert ClubJoy de negen nieuwe concepten online. Dat zal gebeuren via zowel een Facebook live uitzending als een live uitzending op www.fitsnacks.tv. Iedereen kan deelnemen, een registratie is niet nodig. Voel je dus welkom om deel te nemen!Opleidingen voor de verschillende programma’s worden vooralsnog incompany aangeboden en worden met ingang van Q4 2020 ook aangeboden op de vaste opleidingslocaties.Auteur: Marc Neijland 

MARC NEIJLAND is directeur en mede-eigenaar van ClubJoy, Virtual Training Concepts, Start2Move en FitSnacks.TV. Met deze bedrijven worden ruim 1500 fitnessclubs in de Benelux, Duitsland en Zwitserland bediend. Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Stuur een e-mail naar ClubJoy.

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!