+31 10 7420107 info@clubjoy.be

Club in Beeld: PURA VIDA in Keerbergen

jun 16, 2015

In deze editie van Club in Beeld staat Pura Vida in Keerbergen in de kijker. ClubJoy interviewde Katrien Baert. Katrien is samen met haar man Karl Vercruysse, eigenaar en zaakvoerder van deze club die gespecialiseerd is in het aanbieden van diverse vormen van yoga lessen en daarnaast ook core training, personal training en voedingsadvies (Lignavita) aanbiedt. Naast het runnen van haar eigen club is Katrien ook ClubJoy Yoga mastertrainer, ze leidt collega instructeurs op voor het programma ClubJoy Yoga en presenteert op kwartaaldagen en conventions.

Op de vraag hoe de naam Pura Vida ontstaan is antwoordt Katrien dat ze op zoek waren naar een geschikte naam die past bij een healthy lifestyle en na wat brainstormen stond “Pura Vida” op het lijstje. “Pura Vida” wordt in Costa Rica ook wel gebruikt wanneer men antwoord geeft op de vraag: “hoe gaat het?”. Katrien en Karl willen met hun naam vooral duidelijk maken dat het leven ook mooi kan zijn met zo weinig mogelijk zorgen, genieten van het leven, het echte leven dus…

De lessen die Pura Vida aanbiedt zijn: kinderyoga, ouder/kind yoga, tieneryoga, Yin yoga, Vinyasa yoga, Ashtanga yoga, ClubJoy Yoga en Core training. Pura Vida wil het ganse gezin van jong tot oud de mogelijkheid bieden om met yoga kennis te maken. Omdat Katrien en Karl zelf twee zoontjes hebben (van 5 en 7 jaar), vinden ze het heel belangrijk kinderen bewust te leren omgaan met de moderne hectische levensstijl, vandaar dat kinderyoga aangeboden wordt vanaf de leeftijd van 4. Katrien hecht veel belang aan beleving. Als de klanten bij Pura Vida binnen komen branden er geurkaarsjes en als de les voorbij is staat de yogithee klaar. Zo kan er na de les gezellig in de loungeruimte wat bijgepraat worden met een kopje thee.

Sinds 2007 zijn Katrien en Karl bekend met ClubJoy doorat ze in hun andere fitnessclub (Go-Fit Boom) gebruik maakten van de ClubJoy programma’s. Voor Pura Vida vinden ze het een mooie aanvulling naast de reguliere yogastijlen. Momenteel is ClubJoy Yoga de populairste les, hiervan staan 3 lesuren per week op het rooster (2 avondlessen en 1 ochtendles). ClubJoy Yoga is laagdrempelig en voor (bijna) iedereen geschikt. Ook het spierverstevigende gedeelte is heel aantrekkelijk en bovendien is het leuk om te doen. Ashtanga yoga is ook aan populariteit aan het winnen, daar is Katrien nog maar sinds een aantal weken mee gestart.

ClubJoy vraagt of er bij Pura Vida nog speciale events of acties op de planning staan voor de komende maanden. Katrien geeft aan dat de zomerperiode sowieso een rustige periode is maar dat ze zeker niet stil zitten. Zo staan er in juli en augustus twee kinderyogakampen op de planning. Bij mooi en warm weer gaan alle lessen buiten door wat een extra leuke beleving is voor de klanten. Daarnaast staat er in juni nog een bijscholing Yin yoga gepland. Verder wordt er nu al gewerkt aan de nieuwe planning voor september. Dit is de start van het nieuwe schooljaar maar voor veel mensen ook de start van goede voornemens.

Als ondernemerstip wil Katrien het volgende meegeven. Blijf altijd bezig! Geef af en toe extra tips tijdens de lessen, deel je kennis met je leden, blijf jezelf bijscholen,… Zorg er vooral voor dat je passie uitstraalt, dat je leden zich goed voelen als ze naar je les komen en als het kan zich nog beter voelen na je les.

Website: www.puravidakeerbergen.be

pura vida pura vida buiten

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!