+31 10 7420107 info@clubjoy.be

CLUB IN BEELD: LIFE STYLE FITNESS TIENEN

mrt 24, 2018

Voor de maart-editie van Club in Beeld Interviewden wij Rory Meys, Clubmanager bij Life Style Fitness! Een fitnessclubketen met een uniek karakter en een uitgebreid aanbod aan faciliteiten en services. Wij spraken Rory over zijn job en over wat Life Style Fitness zo aantrekkelijk maakt.

Hoe lang ben je al actief binnen Life Style Fitness Tienen? Kun je iets meer vertellen over jullie club?
Ik ben reeds 6 jaar manager te Life Style Fitness Tienen. Voordien werkte ik al voor Life Style Fitness maar op andere locaties. Na de opstart als manager in onze club te Mechelen kreeg ik de kans om naar Tienen te komen. Deze kans heb ik dan ook aangenomen en tot op heden nog steeds zonder één seconde spijt. Onze club te Tienen is een ruime fitness waar je met gans de familie kan komen sporten. We hebben een enorme variatie van publiek. Hier komen mensen om hun spieren op te bouwen, om hun lichaam te verstevigen, om af te slanken of gewoon om wat te bewegen en fitter te worden. Verder bieden we ook een mooi aantal groepslessen per week aan. Na al dat je sporten kan je nog wat gaan uitzweten in de sauna. Dus zowel de sport factor, entertainment factor als het ontspanningsmoment is bij ons belangrijk.

Wat biedt je je leden en waarin is Life Style Fitness Tienen onderscheidend?
Elk lid wordt bij ons in de club opgestart naar hun behoeftes. We meten de conditie meten en vervolgens gaan we volledig op maat werken voor de klant. We streven naar fun bij het behalen van hun doelen. Leden kunnen bij ons 24 uur per dag 7 dagen per week aan hun doelen komen werken. Door een opvolgingssysteem en een app kunnen ze perfect bijhouden wat ze doen en wat ze nog moeten doen om hun doelstelling te kunnen bereiken. Verder krijgen de leden er nog voedingsadvies bovenop. Op deze manier kunnen we resultaten garanderen. Dit alles in een zeer sociale en aangename clubsfeer.

Je bent clubmanager. Kun je iets meer vertellen over jouw loopbaan binnen Life Style Fitness?
Tijdens mijn tienerjaren ben ik zelf begonnen met fitness. Hierdoor is de droom om voor een fitnesscentrum als Life Style Fitness te kunnen werken beginnen te groeien. Na het afmaken van mijn studies was ik opzoek naar een job en het liefst binnen het fitnesswezen. Ik heb in 2010 de kans gekregen om te starten in onze club te Aarschot. Na een opstart van 4 maanden kreeg ik de kans om een trapje hoger te gaan en mocht voor ons centrum te Leuven gaan werken. Al na enkele weken was het duidelijk dat er voor mij meer uitdaging nodig was en kreeg ik de kans om als manager te gaan werken in Mechelen. Na 12 maanden met groot succes was Tienen aan de beurt.

Was jouw initiële beroepskeuze ook sport-gerelateerd?
De droom en hoop was er om iets met sport te kunnen doen maar voor weinig is dit een realiteit als fulltime job. Vandaar dat ik ook nog andere opleiding heb gedaan om iets achter de hand te hebben.

Jullie werken al een aantal jaren met ClubJoy. Wil je uitleggen waarom je graag met ClubJoy werkt?
ClubJoy biedt een mooie variatie van groepslessen die goed aansluiten bij ons publiek. Alle lessen zijn ook op verschillende niveaus uit te voeren en dit maakt het nog leuker om jezelf te pushen en op deze manier resultaten te behalen. Verder kan je de conventies bijwonen waar lesgevers heel wat tips mee krijgen om hun lessen interessanter te maken. Elke 3 maanden volgt er een nieuw programma wat een handige hou vast is voor onze lesgevers. Zo zijn we zeker dat er genoeg variatie en verandering in de lessen zit. De opvolging via video, bijhorende muziek en outlines zorgen ervoor dat de lesgever ook op eigen initiatief de les kan aanleren en voorbereiden.

Bij Life Style Fitness Tienen wordt een uitgebreid programma aan groepslessen aangeboden. Welke groepslessen staan er zoal op het rooster en welk programma is het populairst?
In Tienen is de waaier zeer breed. Klassiekers als step, bbb en cycling blijven zeer populair. Nieuwe varianten als U-bound & ClubJoy Yoga draaien ook steeds goed.

Staan er speciale events of acties op de planning de komende maanden?
We lanceren meerdere keren per jaar events rond groepslessen. Gaande van een halloween Zumba tot verkleedpartijen in tal van andere lessen. Een aankomend evenement in maart 2018 is het Avangers thema voor de groepslessen. Tijdens dit evenement gaan we allemaal mee doen aan een groepsles in het kader van deze superhelden.

Wat is jouw tip voor collega clubmanagers?
Als clubmanager is het belangrijk dicht bij je leden te staan, ze te begrijpen en je club aan hun wensen te laten voldoen. Leid je personeel voldoende op zodat ze weten wat te doen en hoe te doen. Laat je coaches die nog dichter bij de leden staan een luisterend oor zijn en dagelijks rapporteren aan de manager. Speel in op deze behoeftes en leden zullen het appreciëren. Communiceer dagelijks met je leden via social media. Waar het hart van vol is loopt de mond van over.

Heel hartelijk bedankt voor dit openhartige interview Rory!

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!