+31 10 7420107 info@clubjoy.be

5 WINTER WORKOUT TIPS

nov 29, 2016

Tips om gemotiveerd te blijven tijdens de donkere wintermaanden

 

1. Pan een week vooruit

Als je een favoriete groepsles hebt die je gedurende de week voor en na je werk kunt volgen, zet deze dan in je agenda en plan niets anders op deze tijden. Doe in het weekend langere workouts die je niet tijdens je werkweek kunt doen of laat het samenvallen met de sportactiviteiten van je kinderen. Als je kinderen al wat ouder zijn en op bepaalde tijden voetballen, zwemmen, volleyballen of een andere sport beoefenen, dan kun je deze tijd benutten om zelf te gaan hardlopen of naar de fitnessclub te gaan.

Houd je er niet van om alleen te gaan hardlopen in het donker? Sluit je dan aan bij een hardloop club bij jou in de buurt of spreek af met een vriend dat je eens per week op een vaste tijd samen traint.

2. Houd je sportspullen in je auto

Zorg er voor dat je altijd sportspullen in je kofferbak hebt liggen. Te denken valt aan bijvoorbeeld een springtouw, tube, gewichten etc. die je outdoors kunt gebruiken. Maar ook een sporttas met fitnesskleding, schoenen, water en je fitnessclub pasje zijn handig om altijd “stand-by” in je auto te hebben. Als de mogelijkheid en gelegenheid zich voordoet, dan rijd je zo naar de sportclub. Je hoeft niet eerst naar huis om je spullen op te halen. Dat scheelt tijd, bovendien is de kans groot dat thuis aangekomen je ineens ziet dat je nog van alles moet doen. Het plan om te gaan sporten wordt vervolgens verruild voor andere “must-do’s”.

3. Schaf een mooie outfit aan speciaal voor de winter-workouts

Je moet je comfortabel en goed voelen in je workout kleding. Investeer in goede hardloopkleding die je warm en droog houdt ook als het koud is en regent. Er zijn speciale broeken en tops van ademend materiaal die ideaal zijn voor outdoor trainingen in de winter. Zorg dat je de juiste schoenen hebt voor jouw trainingen die passen bij jouw lichaamsbouw. Ook als je binnen traint in een sportclub dan heeft een mooie, passende outfit positieve invloed op je gemoed.

4. Train elke dag met een doel

Wacht niet tot je een keertje een uurtje vrij hebt om te gaan trainen maar train elke dag met een doel voor ogen en je zult resultaat zien. Als je geen doel hebt dan weet je niet waar je voor traint. Het is als een schip zonder koers, het zal nooit de eindbestemming bereiken. Dit is niet motiverend. Stel jezelf een doel zoals bijvoorbeeld: “Ik wil in het voorjaar een bepaald aantal kilometers kunnen lopen in een bepaalde tijd, ik wil over 2 maanden deze marathon lopen of ik wil 5 kilo afvallen voordat ik in maart op vakantie ga”.

5. Doe korte intensieve workout sessies

Ook als je weinig tijd hebt, kun je trainen met een doel. Doe kortere en meer intensieve workouts. Besteed daarbij volop aandacht aan je techniek. ClubJoy biedt sinds kort Xpress workouts. Bij de Xpress workouts worden de bestaande ClubJoy programma’s in een intensieve routing van 30 minuten en van 15 minuten aangeboden. Kort, bondig en efficiënt trainen is een trend die past in deze tijd. Je zult verbaasd staan van de resultaten.

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

THE BIGGEST MIND FUCK EVER: WAT DOET HET MET JOU?

Het taalgebruik in de titel laat weinig aan gissen over. We worden met onze branche collectief onderwerpen aan de grootste uitdaging ooit! Alle media-aandacht, lobby’s, protestacties of bezoeken van overheden op sportlocaties ten spijt: het heeft helemaal, maar dan...

Lees meer

Schrijf je in voor updates over onze evenementen, opleidingen en ClubJoy nieuws

Geen zorgen, ons nieuws is interessant, leuk en relevant. Je ontvang geen 'overload' aan emails van ons.

 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van een e-mail die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@clubjoy.be. 

Je bent succesvol ingeschreven!